Във връзка с прогнозите за интензивни валежи и обявения жълт

...
Във връзка с прогнозите за интензивни валежи и обявения жълт
Коментари Харесай

Наблюдават нивата на реките и язовирите в София

Във връзка с прогнозите за интензивни превалявания и оповестения жълт код за София по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова се прави непрекъснато наблюдението на равнищата на реките и общинските язовири, разчистване на дъждоприемните шахти и оттоци.

Столичен инспекторат би трябвало да контролира  компаниите, които са ангажирани с чистотата в града и да правят разчистване на улици и тротоари след бурята нощес, оповестиха от Столична община.

Районните кметове би трябвало да провеждат наблюдаване на водните обекти на съответните територии и да имат подготвеност за реакция при нужда. Екипите на „ Зелена система “ дават отговор за почистването на парковете и градските градини.

Във връзка с предстоящите нови превалявания през идващите дни се прави непрекъснато наблюдаване на равнищата на реките и язовирите. Към момента речните равнища са в норма, обезпечена е естествена проводимост на водните количества и няма заплаха от разливи.

Аварийните екипи на общината дружно със Столичната пожарна са реагирали до този миг на повече от 80 сигнали за паднали дървета и клони , както и завирявания и наводнени дворове множеството в кв. “Орландовци “, регион " Сердика ".

Работата на шест спешни екипа  продължава на терен, като се извършва отводняване на изби и дворове и се реализират обходи на сериозни места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР