Във връзка с прогноза на НИМХ за очаквани интензивни валежи

...
Във връзка с прогноза на НИМХ за очаквани интензивни валежи
Коментари Харесай

МОСВ с предупреждение заради очакваните интензивни валежи

Във връзка с прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология за предстоящи интензивни превалявания от 20.05.2020 година, по предписание на министъра на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и басейновите дирекции на източнобеломоски, западнобеломорски и дунавски региони изпратиха предизвестие до регионалните шефове и кметовете на обитаеми места.

В писмата се предизвестява за предприемане на незабавни дейности по обезпечаване на проводимостта на речните кревати и за отбрана и известяван на популацията за вероятни неподходящи последствия от нездравословното влияние на водите. В рамките на своите компетентности по Закона за водите, кметовете и регионалните шефове е належащо да подхващат нужните действия за обезпечаване на гладко осъществяване на високи води и недопускане на наводнения на прилежащи парцели в границите и отвън границите на урбанизираните територии, както и на детайли от техническата инфраструктура.

Местните управляващи е належащо да осведомят оперативните звена към Басейновите дирекции за ситуацията и зародили проблеми.

Повече информация за хидрометеорологичната конюнктура и речните равнища можете да намерите в ежедневния бюлетин за положението на водите на следния линк: https://www.moew.government.bg/static/media/ups/tiny/water_bulletin/water_daily_bulletin.pdf?t=1589871905

Наличните завирени размери в комплексните и значими язовири са 4432,8 млн. куб. м
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР