Във връзка с превишените нива на фини прахови частици от

...
Във връзка с превишените нива на фини прахови частици от
Коментари Харесай

В София продадоха над 10 000 зелени билета


Във връзка с превишените равнища на фини прахови частици от през днешния ден Столична община вкарва "зелен билет " за пътешестване с градски превоз на цена от 1 лева за целия ден за всички линии. В дни без превишени равнища цената на карта за целия ден е 4 лв.. Билетът може да бъде платен от всички центрове за продажба на билети, както и от транспортните средства на публичния превоз.

Мярката беше утвърдена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Към 15 ч. са продадени над 10 000 "зелени билета ", заяви кметът Йорданка Фандъкова. До този миг на всички места хората имат опция да закупят тези билети. Там, където свършат - при водачите или на касите, се зарежда още веднъж. Има подготвеност и от транспортните оператори, в случай че някъде има прекомерно огромен интерес към пътуването с градски превоз, да може да се усилват линиите, съобщи Фандъкова.

От общината още веднъж приканиха да не се употребяват персонални коли, а семействата, които се отопляват на дърва и въглища, да употребяват електрически уреди. Лекарите поучават хората с белодробни болести, дребните деца и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън.

Според информацията за равнищата на фини прахови частици за територията на София през днешния ден и на следващия ден (28 и 29 януари) не се чака мощно замърсяване. Само станцията в кв. Хиподрума регистрира стойности над допустимите, обозначени с код "жълт " за умерено замърсяване – 51-100 ug/m3 над нормата.

Продължават инспекциите за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града, оповестяват още от пресцентъра на Столичната община.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР