Във връзка с предстоящо официално подписване на Споразумение за сътрудничество

...
Във връзка с предстоящо официално подписване на Споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

Зам.-кметът по култура Пламен Панов посрещна колегата си от ...

Във връзка с идно публично сключване на Споразумение за съдействие в региона на културата и туризма сред Община Пловдив и Община Бургас, утвърдено с Решение на Общински съвет – Пловдив на последната сесия, през днешния ден на работно посещаване в Пловдив е госпожа Диана Саватева, заместник-кмет „ Култура, туризъм и спорт “ на община Бургас.

Г-жа Саватева и Людмила Кутиева, началник на Културен център „ Морско казино” бяха посрещнати от Пламен Панов заместник-кмет по просвета, археология и туризъм на община Пловдив, Нина Димовска - шеф –отдел „ Култура, археология и културно завещание “, Елена Кантарева – и.д. шеф на ОИ „ Старинен Пловдив “ и Кирил Велчев – изпълнителен шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “.

Заместник-кметът Пламен Панов приветства с „ добре пристигнали “ и поздрави бургаските сътрудници от името на Кмета на Пловдив Здравко Димитров и мина в ролята на персонален гид на групата, която посети Епископската базилика на Филипопол.

Елена Кантарева – реставратор на мозайките на двете възхитителни базилики в Пловдив и Татяна Йорданова – екскурзовод, организатор в ОИ „ Старинен Пловдив “ срещнаха гостите с забавни обстоятелства от историята на обекта, неговото изследване, стадиите на реституция и най-интересните акценти в настоящето приключено положение.

Програмата на двудневната аудиенция, готова от домакините включва посещаване и на други емблематични забележителности и туристически атракции, измежду които Античен спектакъл, къща Клианти, аптека „ Хипократ “, Римски стадион, кв. Капана и други.

Като част от културната стратегия довечера е проведено посещаване на танцовия театър „ Път през Тракия “ от 20 часа на сцената на Летния спектакъл на Бунарджика с присъединяване на двата професионални общински ансамбъла ФА „ Тракия “ Пловдив и ПФА „ Странджа “, Бургас.

Утре следва среща, на която ще бъдат разисквани въпроси, свързани с размяната на гостуващи изложения от фонда на двете градски галерии, взаимни концерти на духовите оркестри на Пловдив и Бургас, вероятни практики за финансиране на културен и туристически артикул и опциите за развиване на туристическите атракции.

Независимо от високите температури през днешния ден в Пловдив, през целия ден потокът от туристи в Епископската базилика на Пловдив не секва. Многобройни са и посетителите в Стария град и в Малката базилика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР