Във връзка с предстоящия празник Никулден от днес 28-ми ноември

...
Във връзка с предстоящия празник Никулден от днес 28-ми ноември
Коментари Харесай

БАБХ проверява шараните за Никулден frognews.bg

Във връзка с идния празник Никулден от през днешния ден 28-ми ноември до 6-ти декември 2022г. в това число, ще се ревизират обектите за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули, хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и тържища.

 

По време на инспекциите ще се следи за съществуване на документи за генезис и сигурност на рибата, съблюдаване на периодите и изискванията на предпазване, сходство с условията за етикетиране, както и за съществуването на персонални защитни средства и дезинфектанти.

 

Контролните органи ще извърнат особено внимание на продажбата на риба и рибни артикули на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци.

 

Потребителите могат да наблюдават за следните индикатори за свежестта на рибата: върху повърхността на прясната риба би трябвало да има доста тъничък пласт слуз, люспите би трябвало да са блестящи, компактно залепени за тялото, хрилете би трябвало да са с розово-червен цвят, а очите – бистри. При натискане с пръст върху рибата, вдлъбнатината би трябвало да изчезне бързо, припомнят от БАБХ и поучават потребителите да купуват риба единствено от регистрирани обекти, с цел да не се излагат на риск.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР