Във връзка с позицията на Китай относно войната в Украйна

...
Във връзка с позицията на Китай относно войната в Украйна
Коментари Харесай

Интервю на управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева за CBS 

Във връзка с позицията на Китай по отношение на войната в Украйна тя разяснява следното: “Проблемите, пред които е изправена Китай през днешния ден, са толкоз значими, че е доста малко евентуално те да търсят още повече проблеми за стопанската система си. Нека напомним, че растежът в Китай се забави фрапантно и тъкмо в този момент Oмикрон удря Китай с най-силната вълна от началото на Covid-19. ”

“Китай е доста интегрирана в международната стопанска система. Всъщност Китай търгува най- доста с Европа, по-късно със Съединени американски щати. Търговията с Русия е 150 милиарда $ – парченце от световната им търговия, тъй че е доста евентуално те да се концентрират върху това да защитят способността си да инжектират запаси в личната си стопанска система вместо да пазят 150 милиарда търговия с Русия. ”

“Ще преразгледаме прогнозите си за напредък за тази година надолу, само че те към момента ще бъдат в позитивна територия. Нека си напомним, че съветската и украинската стопанска система дружно са 3,5% от международната стопанска система. Това, което ни интересува повече, е последователността на събитията. Има война, цените се повишават, инфлацията се форсира. Какво вършат централните банки? Те ще би трябвало да затегнат финансовите условия. Начинът, по който те калибрират сред битката с инфлацията и да не хвърлят студена вода върху възобновяване, ще бъде извънредно сложна задача “, изясни госпожа Георгиева по тематиката за международната стопанска система.

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР