Във връзка с появилите се неверни твърдения в публичното пространство,

...
Във връзка с появилите се неверни твърдения в публичното пространство,
Коментари Харесай

Нова телевизия защити Анна Цолова и Виктор Николаев


" Във връзка с появилите се погрешни изказвания в общественото пространство, свързани с имущественото положение на водещия на утринния блок на NOVA Виктор Николаев, както и на някогашната водеща на предаването Анна Цолова, резултатът от осъществената и завършила през миналата седмица данъчна инспекция потвърждава, че няма разминавания и нередности сред заявените от тях доходи и действителното им имущество ". Такова мнение популяризира Нова телевизия по отношение на редицата изявления в жълто-кафявите медии по тематиката.

Ръководството на Нова тв до момента се въздържаше от реакции във връзка офанзивите против водещите на утринния блок, в това число сигналът на евродепутата Николай Бареков за " палата на Цолова ".

Приключилата инспекция на Национална агенция за приходите явно е дала съображение на малкия екран да застане зад публицистите си.

Данъчната инспекция на Анна Цолова стартира след сигнал на Бареков за " безусловно противоречие на заявените приходи и добито скъпо имущество ". Няколко месеца по-късно по безусловно същия фасон той нападна и сътрудника ѝ Виктор Николаев.

Кампанията течеше с цялостна мощ и в околните до депутата Делян Пеевски медии. В тях се тиражираха всевъзможни недоказани изказвания за голямо разминаване в доходи и разноски, както и разнообразни " прогнози " за събаряне на Виктор Николаев от ефир също като Цолова.

След мълчанието на медията, самата Цолова разгласява изказване в своя отбрана и сподели, че в проблема с Бареков ще потърси правдивост в съда. В края на лятото стана ясно, че тя няма да е водеща на утринния блок. Отсъствието ѝ от ефир в началото не бе обяснено, само че след поредност от въпроси, свързващо отстраняването й с редица въпроси на водещата за Делян Пеевски, от медията обясниха, че Цолова приготвя авторски начин на живот план, който досега обаче не е стартирал.

Виктор Николаев, който продължи да води самичък утринния блок на Нова тв, обаче остана цел – освен на жълто-кафявите медии, само че и на политици от ръководещото болшинство. В една и съща заран Антон Тодоров, тогава към момента народен представител от ГЕРБ, и вицепремиерът

Валери Симеонов насочиха подмятания в ефир към Николаев за празния стол на Анна Цолова и го предизвестиха, че и неговият може да се опразни.

Изявите на двамата политици бяха последвани от остра реакция на Асоциацията на европейските публицисти, а в следствие и от журналистически митинг пред Министерския съвет. Самият Николаев също изрази обществено позиция след демонстрираното неодобрение, като разяснява, че отдолу под руините на българската публицистика е тръгнала лавина. Антон Тодоров подаде оставка и напусна Народното събрание, само че Валери Симеонов освен отхвърли да се отдръпна, а заплаши да съди огромните електронни медии, задето не му се извинили, обвинявайки го в напън над публицисти.

По неофициална информация сегашната позиция на Нова телевизия е по гледище на публицистите в медията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР