Във връзка с националната програма за реформи на България за

...
Във връзка с националната програма за реформи на България за
Коментари Харесай

Брюксел продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията

Във връзка с националната стратегия за промени на България за 2020 година и мнение на Съвета на Европейски Съюз по отношение на конвергентната стратегия на България за 2020 година, Съвета издава рекомендации въз основа на констатация и на Европейската комисия.

От мненията излиза наяве, че Комисията следи напредъка на България в региона на правосъдната промяна и битката с корупцията в границите на механизма за съдействие и инспекция (МСП).

В последния отчет по МСП от октомври 2019 година се отбелязва, че постигнатият от България прогрес е задоволителен за осъществяването на уговорките на страната, поети все още на присъединението ѝ към Европейски Съюз. България организира огромна промяна на своята правна уредба за битка с корупцията.

За да се построи публично доверие обаче, е належащо постигането на постоянни резултати във връзка с окончателните присъди по каузи за корупция по високите етажи на властта.

Освен това не престават да са налице редица провокации, по-специално гарантирането на ефикасни наказателни следствия, уравновесяването на натовареността сред съдилищата и рационализирането на локалните прокуратури.

Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за съдействие и инспекция.

В рамките на този механизъм Комисията продължава да следи правосъдната промяна и битката с корупцията в България. Ето за какво тези области не са включени в характерните за страната рекомендации за България, само че са значими за развиването на удобна социално-икономическа среда в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР