Във връзка с журналистически публикации, в които се твърди, че

...
Във връзка с журналистически публикации, в които се твърди, че
Коментари Харесай

Позиция на МТ във връзка с публикации в пресата относно твърдения, че България се рекламира с туристически лов на защитени видове

Във връзка с журналистически изявления, в които се твърди, че Министерството на туризма популяризира листовка, която популяризира лова на предпазени скотски типове като публична туристическа атракция, осведомяваме следното:
 
Цитираната брошура „ Ловен туризъм в България “ с формален ISBN номер 978-619-91759-0-3 е издадена през 2020 година от Гласове.БГ ЕООД. Част от тиража на изданието е била закупена през същата 2020 година от Министерството на туризма като подготвен артикул.

Министерството на туризма не е взело участие в правенето на наличието, в подбора на текстове и фотоси, не е издател и поради това не носи отговорност за позволени евентуални неточности в него.
 
Понастоящем Министерството на туризма не употребява изданието в формалните си рекламни акции и не го показва на туристическите изложби, в които взе участие. Наличните единични бройки от закупената част от тиража са изтеглени от осведомителния център на МТ.
 
Във връзка със случая министър Илин Димитров разпореди осъществяването на инспекция, в това число по отношение на съществуването на възможни неточности в наличието, ще бъде извършена и среща с издателите на книжката. При установяването на данни за позволени нарушавания ще бъдат сезирани способените органи.

Министър Димитров разпореди инспекция и на всички останали брошури и други писмени рекламни материали, които се употребяват в министерството.
 
„ Проблемът е сериозен и би могъл да компрометира България на интернационалните пазари и пред непознатите ни сътрудници. Министерството на туризма се отнася извънредно съществено към всеки един въпрос и проблем, който е директно обвързван с облика на страната ни като туристическа дестинация, “ разяснява министър Димитров.
 
Министерство на туризма не се ангажира и не популяризира лов на предпазени типове, а в противен случай – част от основните политики на институцията са свързани със стимулиране развиването на устойчивия и зелен туризъм.
 
Действително в богатата палитра от разнообразни типове туризъм съществува и ловният туризъм, който е мощно дефиниран и е форма на различния туризъм, сходно на фототуризма, рисковия и авантюристичен туризъм, научно-изследователски пътувания, свързани с опознавателни направления по геология, орнитология, ботаника, архитектура и археология, наблюдаване на диви животни и други Подчертаваме, че основополагаща роля при ловния туризъм е практикуването му при строгото спазване на законите и запазване на биоразнообразието и дивите типове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР