Във връзка с изявленията на зам.-председателя на Народното събрание и

...
Във връзка с изявленията на зам.-председателя на Народното събрание и
Коментари Харесай

Лукойл: Не може Марешки да очерня конкуренцията от трибуната на парламента


Във връзка с изказванията на зам.-председателя на Народното събрание и водач на партия “Воля” Веселин Марешки, направени в Народното събрание, от пресслужбата на "Лукойл-България " излязоха с позиция по случая.

Публикуваме я без редакторска интервенция:

Категорично възразяваме против въведената от господин Марешки процедура да употребява трибуната на българския Парламент за оклеветяване на бизнес-конкуренти и рекламиране на личен бизнес. Подобно държание от страна на заместник-председател на висшия законодателен орган в страната е образец за корист с власт.

Припомняме, че надалеч преди визитата на Председателя на Европейския парламент, още през април 2017 година Българската петролна и газова асоциация алармира ЕК за голям брой нерешени въпроси по отношение на естественото действие на пазара на горива в страната и нарушение на произлизащите от европейското право общи правила, залегнали в Договора за Европейския съюз, и по-конкретно общия принцип за господство на закона. Сигналът е съответно заведен по открития ред за сезиране на компентентната институция – Европейската комисия.

Още по-категорично възразяваме против внушенията, направени от господин Марешки, че фирмите от групата ЛУКОЙЛ укриват налози. Заявяваме, че всички сдружения от групата ЛУКОЙЛ са непрекъснато подлагани на проверки и инспекции от страна на всички контролни финансови органи в страната. Всички направени проверки са приключили със съответните ревизионни актове. Документално е открито, че заплатените от фирмите дължими налози, акцизи и други вземания са в размер на близо 32,5 милиарда лв. (виж приложената таблица). В този смисъл, призоваваме Министъра на финансите и ръководителите на съответните финансови органи да осведомят обществеността:

- има ли и какъв брой са проверките, приключили с ревизионни актове, на фирмите от групата на господин Марешки в бранша на търговията с горива?

- има ли и какъв брой са месеците през 2016 година, в които компанията за търговия с горива на господин Марешки е внасяла в хазната Данък добавена стойност в размер, по-голям от 20 лева?

В последните месеци господин Марешки неведнъж насочи обществени подмятания за оказван върху него политически напън, обвързван с бизнеса му, до момента в който в това време самичък се възползва от позицията си на заместник-председател на Народното събрание, с цел да упражни подобен и да инициира две персонални срещи с генералния шеф на „ ЛУКОЙЛ-България”. На тези срещи той ясно и изрично чу нашата позицията за равнопоставеност на всички участници на пазара и господство на закона. По този мотив заявяваме, че тази позиция няма да се промени, без значение дали е изказана обществено или на четири очи.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР