Във връзка с извънредното положение и престоя на чуждестранните туристи

...
Във връзка с извънредното положение и престоя на чуждестранните туристи
Коментари Харесай

Ангелкова: Няма да оставим нито един български гражданин в чужбина да не може да се прибере в родината

Във връзка с изключителното състояние и престоя на задграничните туристи в България и моята заповед за преустановяване на всевъзможни вътрешни и външни екскурзии, ще ви осведомявам за обстановката в страната.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1470
Това съобщи на ексклузивен брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard. "В Боревец има 25 чуждетсранни туристи, от които 21 са англичани. В курорта ще останат един австртиец и трима жители от Сърбия. На територията на Пампорово има 16 задгранични туристи. В Банско има все още най-вече непознати туристи. Те са към 111. Утре се чака 29 британци да отпътуват. Руските жители трябваше да отпътуват на следващия ден. Те са 66, само че има възможност да не бъдат качени в чартъра, тъй като са от град, който е подложен под карантина, и не би трябвало да се излага на риск здравето на останалите пасажери. Разговарях с съветския дипломат и той пое ангажимент тези 66 туристи да бъдат изведени с обособен чартър. Най-вероятно това ще стане в утрешния ден, само че може и да се отсрочи. По-късно довечера ще имаме повече информация за този спомагателен чартър. Поддържаме връзка с хотелите, където са настанени тези съветски туристи ", разкри Ангелкова.

Няма дефицит на артикули от първа нужда и медикаменти в Банско

"Искам да споделя и за българските жители, които се намират на проведен туризъм в чужбина сега. Последните дни няколко пъти подчертах, че това е безконтролно държание и от страна на туроператори, и от страна на самите туристи. Не мога да кажа каква е броя на самоорганизиралите се туристи. Мога да дам информация единствено за проведените - те са 47 и се намират в Куба, Мексико, Буенос Айрес, Занзибар. Единствената сложна дестинация за връщане на проведените турсити е Буенос Айрес. Проблемът е в самолетните полети. До там летят Турските авиолинии. Редно е туроператорът или самите туристи да си заплатят спомагателните разноски за прибиране поради форсмажорните условия. Тези средства след това ще им бъдат възобновени от самолетната компания. В Малта има главно самостоятелни туристи, които не са употребили туроператори. Колегите се пробват да се свържат индивидулано с тях и да решим по какъв начин да се върнат. Ние работим ежеминутно и няма да оставим нито един български жител да не се прибере в родината. Отново ще прикани за отговорно отношение в този тежък миг ", съобщи министърът на туризма.

50 българи са блокирани в Малта

"В цялата страна имаме общо 961 непознати жители, които са нощували в туристически обекти. За София все още не мога дам точна численост на непознатите жители. Общо 2006 индивида - българи и чужденци са нощували в туристически обекти. Това демонстрира, че сега безусловно нямаме туризъм. Спада всичко, само че това е обяснимо предвид на обстановката в целия свят ", приключи Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1470  Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284 Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284  COVID-19 отложи завръщането на COVID-19 отложи завръщането на " Приятели "    Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР