Във връзка с изказване вчера на Михаил Миков, председател на

...
Във връзка с изказване вчера на Михаил Миков, председател на
Коментари Харесай

Министър Личев: Заварих разтурена администрация, както на АПИ, така и на МОСВ

Във връзка с изявление през вчерашния ден на Михаил Миков, ръководител на 42-то Народно събрание, че оспорва решението на служебния екоминистър за преустановяване процедурата по Оценка за влияние на околната среда за тунела под прохода „ Петрохан “, Асен Личев уточни:

„ Това така наречен капиталово предложение е входирано от остарялото управление на АПИ като една провокация, тъй като то не съдържа детайлите на капиталово предложение по смисъла на Закона за околната среда. Но нашите служители и те си имат неточност на министерството при което: Аз през днешния ден ще анулира това решение за преустановяване на Оценка на въздействието върху околната среда на трасето под тунела „ Петрохан “. И ще слага изискване на АПИ да го внесе в подобаващ период в сходство с всички условия. “

„ В това отношение към този момент ще отпадне всевъзможен претекст за потребление на това решение и въздействие върху тънките усеща на хората в предизборната конюнктура “, безапелационен бе служебният министър на околната среда.

„ Правя го, с цел да може безпроблемно да се построи тунела на Петрохан. Утре заместител – министър Петър Димитров отива персонално да направи десант в АПИ, да провежда работна група, да им обясни всички детайлности, на които би трябвало да дава отговор плана “, означи Личев и разясни:

„ Не става въпрос за трасето на тунела, става въпрос за след излаза на тунела, за пътя, който би трябвало да включи този път към скоростния път Ботевград- Видин – това е огромна илюзия. Очаквам проектантите да заобиколят предпазените зони. И всичко да бъде наред “, обясни служебният министър на околната среда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР