Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се

...
Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се
Коментари Харесай

Психолог по БТВ: Цветанов рядко звучи като човек, който внушава доверие

Във връзка с имотните кавги в ГЕРБ, с постове се разделиха Цецка Цачева и Цветанов Цветанов, а психологът Росен Йорданов разяснява пред БТВ своя разбор на жестовете и гласовете на Борисов и Цветанов от им изявленията им през седмицата, посредством система " Четири цвята " за интонационната характерност.

Той изясни, че " жълтия " глас се употребява, когато се срещаме и демонстрираме, че сме другарски настроени. " Зеленият " глас е за съкращаване на отдалеченост с публика, това е гласът, с който успокояваме децата си, с който се извиняваме и използваме, когато се усещаме отговорни. Гласът на престижа е в синия набор. " Червеният глас " нормално е с цел да предадем пристрастеност и спонтанност.

Има и два цвята, които не са желателни - сивият, който е монотонният глас, и черният, който е гласът на гнева.

Премиерът Бойко Борисов нормално се нарежда в зеления набор, а Цветан Цветанов е в жълто-синия.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в синьо, минаваща към черно, тъй като постоянно вкарва известна експанзия и яд в гласа си.

Сергей Станишев постоянно от синьо минава в сиво, има една еднообразност в гласа му, която от време на време може би му пречи.

След завръщането си в България, Цветанов даде пояснения по абсурда. По думите на психолога от Цветанов, като се изключи че се чака да бъде убеден, се чака да бъде и по-топъл и по-искрен.

" Цветанов стартира всекидневно с другарски звук, бързо минава в синия набор, рядко се задържа в зеления набор, т.е. рядко звучи като човек, който внушава доверие, за разлика от премиера Борисов да вземем за пример. Често има митингарски, червен край. Жълтият цвят съвсем липсва в интонационната променлива на гласа на Цветанов. В представянето му липсва и зеленият набор, т.е. неговият глас, когато става дума по какъв начин е претърпял и по какъв начин е вземал решения, не провокира емпатия и състрадание ", изясни психологът.

При оповестяването на новия началник на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова Борисов не звучи авторитетно, а изтощено и угрижено, добавя той.

" По принцип гласът му е в ниския указател, приказва съвсем постоянно със " зелен " глас и това авторитетно, а изтощено, угрижено, т.е. още веднъж е в зеления набор. Тази липса на смяна демонстрира напрежение и изпитание да постигнеш вътрешен баланс, прочувствен самоконтрол ", разяснява Йорданов.

По отношение на жестовете при мнения, Борисов нормално държи ръцете си в типично заключване, само че когато министър председателят пита за нотариалните актове на съседите на Цветанов, жестът му се трансформира.

" В момента, в който се появи мотив, жестът на ръцете му мина в купол. Това е акт на самочувствие и нараснала убеденост, т.е. аз имам мотив, не съм сигурен прецизен ли е или не, само че сигурно той би разкрил друга картина ", добави психологът.

Според него, тематиката за доверието към Цветанов постепенно още веднъж кара премиера " да се заключи ", като жестът се връща към заключена поза и той още веднъж минава в защитна позиция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР