Във връзка с дадената пресконференция и изнесената информация от председателя

...
Във връзка с дадената пресконференция и изнесената информация от председателя
Коментари Харесай

Декларация на БСП-Кюстендил в подкрепа на социалистите, привикани на разпит в прокуратурата

Във връзка с дадената конференция и изнесената информация от ръководителя на Българска социалистическа партия и членове на партията, ние управлението и члеповете на Българска социалистическа партия Кюстендил, показваме поддръжката си за Корнелия Нинова и нашите приятели, които са били призовани от прокуратурата на разпит, за това че са създали изявления на съвещание на париен орган – Националния съвет на Българска социалистическа партия. 
Считаме, че това е невиждана интервенция във вътрешнопартийните каузи на нашата партия и намираме за неприемливо прокуратурата на Република България жестоко да заема страна в разногласия, в която и да е било партия в нашата страна, да се пробва да сплашва български жители, и да нарушава техните права за свободно изложение на мнение. Силно сме обезпокоени, че „ наши приятели “ употребявайки персоналните си обвързаности и контакти се пробват да употребяват държавеп наказателен уред за почистване на персонални сметки. В това държание раз1;юзпаваме опит за заплашване на членовете на националния съвет на Българска социалистическа партия преди значимото съвещание в събота. 
Българска социалистическа партия Кюстендил остро осъжда такова държание, К’ЬМ който и да е наш приятел и сътрудник, и изрично се опълчва на сходен краен акт, като този за който разбрахме от конференцията. 
Ние сме партия с над 130 годишна история и другите отзиви и позиции ни приляга да обсъждаме точно във вътрешнопартийните си органи, в дух на приятелство и взаимност. 
Вътрешно партийни проблеми се позволяват, посредством Националните органи на партията: Конгрес, народен съвет (НС), изпълнително бюро на националния съвет на Българска социалистическа партия (ИБ), общопартийна контролна комисия на Българска социалистическа партия (ОПКК), а не от Прокуратурата на Република България. Общинската партийна организация на Българска социалистическа партия – Кюстендил застава зад формалното мнение на управлението на Българска социалистическа партия и поддържа ръководителя Корнелия Нинова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР