Във Врачанско градушка с големината на орех унищожи селскостопанската реколта

...
Във Врачанско градушка с големината на орех унищожи селскостопанската реколта
Коментари Харесай

Градушка унищожи реколтата в три села във Врачанско

Във Врачанско градушка с размера на орех унищожи селскостопанската годишна продукция в три села и във вилната зона на града.

Враца

В Горно Пещене ледените парчета падали от небето към 15 минути и оставили след себе си единствено оголени клони и стръкове в зеленчуковите градини. Семейство Цветкови от Враца пристигнали да прекарат почивните дни на село и заварили двора си изцяло унищожен.
Борислава Цветкова: - Дойдохме да забележим и като спряхме колата извън, като видях асмите и тук продукцията, всичко беше на земята - и се разплаках.
Реколтата от плодове и зеленчуци е изцяло унищожена, споделят локалните хора и се тревожат, че ще останат и без зимнина. Не разчитат на компенсации, тъй като нямат застраховки.
Борислава Цветкова: - Миналата или по-миналата година чувахме, че в прилежащото село Мраморен имало площадка срещу градушки, оттова нататък никой нищо не споделя, нищо не знае. Питаме се за какво, в случай че го има това нещо, за какво не се пускат ракети?
От общината във Враца споделиха, че са правени опити градоносният облак да бъде разрушен от най-близката ракетна площадка, само че нямало резултат. Лично кметът на Враца Калин Каменов даде обещание поддръжка за потърпевшите стопани, като още на следващия ден ще се търси метод те да бъдат подкрепени от локалната власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР