Във Военномедицинска академия (ВМА) днес са изследвани за новия коронавирус

...
Във Военномедицинска академия (ВМА) днес са изследвани за новия коронавирус
Коментари Харесай

Разширяват кръга от хора, които ще бъдат тествани за коронавирус

Във Военномедицинска академия (ВМА) през днешния ден са изследвани за новия ковид (COVID-19) 19 проби, а в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни заболявания - 4 проби. Всички те са с негативни резултати , увериха от Националния действен щаб.
 Борисов има вяра на докторите за ковид, а не на политиците
Борисов има вяра на докторите за ковид, а не на политиците

2 млн. маски идват до дни от Холандия

" Националният действен щаб взе решение на проучване за COVID-19 да бъдат подложени и по-широк кръг лица . Извънредният скрининг ще обхване сред 150 и 200 пациенти с открита вирусна зараза, настанени в инфекциозните структури на лечебните заведения . Въпреки че при тези хора вирусната зараза най-вероятно се дължи на циркулиращия сега в страната ни грипен вирус вид Б " Виктория ", мярката се взима превантивно - с цел да не се допусне пропуск в изолирането на възможен случай на новия ковид у нас ", посочи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
 Отменят ритуала на Шипка поради ковид Обновена
Отменят ритуала на Шипка поради ковид

Достъпът на жители, искащи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен

Той уточни още, че с оглед бързото разпространяване на вируса, със заповед на министъра на опазването на здравето към следените страни - Китай и Италия, ще бъдат добавени още Южна Корея и Иран . Причината е както огромният брой на наранени от COVID-19 лица (5186 случая - в Южна Корея и 2336 - в Иран), по този начин и фактът, че единствено за последните 24 часа броят на откритите случаи нараства фрапантно - в Южна Корея с 851 нови случая, а в Иран - с 835 .

Тъй като съществени входни точки от Иран в Българя са Малко Търново и Лесово, на съответните гранични контролно-пропускателни пунктове също ще работят медицински пунктове, посочи доцент Кунчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР