Във Видин сложиха поцинкована ламарина около историческата забележиелност Телеграф капия.

...
Във Видин сложиха поцинкована ламарина около историческата забележиелност Телеграф капия.
Коментари Харесай

Сложиха поцинкована ламарина на забележителност във Видин

Във Видин сложиха поцинкована ламарина към историческата забележиелност " Телеграф капия ". За грозното недомислено решение заяви регионалният координатир на ГЕРБ Видин Алексанър Матеев.

В фотосите, качени в обществените мрежи той написа: 

" Тотално бездарно и унизително отношение към една от емблемите на Видин. Да обшиеш с поцинкована ламарина фасадата на Телеграфа е по-лошо и от това да закачиш коледна декорация на паметника на площад Бдинци.



Разбирам, че кмета ни е доктор по предопределение и че културата и естетиката са му непознати, само че това не му дава право да унищожава и разрушава културното ни завещание.
Надявам се в най-кратки периоди да се отстранен ламарините, първо тъй като са незаконни; второ грозни и не на последно място рискови, поради съществуването на заострени ръбове и прочие
Телеграфа е паметно място... "



“Телеграф капия ” е една от общо 13-те врати на Видинската крепостна система “Калето ”. Построена е през 1735 година Срещу " Телеграф капия " се намира каменна постройка, на два етажа, където в миналото се е помещавала турската поща. Тази врата е била главната откъм Дунав. Служила е и за митница. Срещу нея е било градското пристанище. Във времето на социализма каменната сграда е превърната в бар и към него е построен ресторант-градина.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР