Във Видин бе открита първата скейтборд площадка. С поставянето на

...
Във Видин бе открита първата скейтборд площадка. С поставянето на
Коментари Харесай

Откриха първата скейтборд площадка във Видин


Във Видин бе открита първата скейтборд площадка. С слагането на оборудванията тя към този момент е налична за всички видински деца, които имат предпочитание да я употребяват. Площадката се намира в Крайдунавския парк, зад паметника на Свободата, наоколо до крепостта „ Баба Вида”.
Кметът на Видин се обърна към всички пристигнали на откриването с думите: „ Това е едно от хубавите места в Крайдунавския парк. Ние предвиждаме да развием тази част от Телеграф капия до средновековния палат, да го облагородим, с цел да може децата тук да се усещат добре.” Огнян Ценков им пожела да се забавляват, да спортуват с висок адреналин и предпочитание, само че най-много да бъдат доста деликатни, с цел да няма произшествия.
Симеон Томов, едно от децата основатели за реализиране на концепцията, благодари на кмета Огнян Ценков от свое име и от името на всички взели участие в тази самодейност. Симеон показа, че това е една сбъдната фантазия на доста видински деца.
Скейтборд площадката е една хубава продобивка за феновете на този спорт, където те ще имат опция да се забавляват и да практикуват заниманието си.
Ценков напомни, че в бюджета на община Видин за 2018 година са заложени 50 000 лева Част от тези средства са изразходвани за ремонта на избрания за това терен. Близо 27 000 лева е цената на закупените уреди, които децата сами са избрали след провеждането на няколко срещи с него и част от управителния екип на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР