Във Ветрен остава в сила бедствено положение след поройния дъжд

...
Във Ветрен остава в сила бедствено положение след поройния дъжд
Коментари Харесай

Нормализира се обстановката след бедственото положение във Ветрен

Във Ветрен остава в действие бедствено състояние след поройния дъжд през вчерашния ден следобяд, само че ситуацията се възстановява. Днес спешните екипи разчистваха основния път, по който вредите са най-големи. На места секторът е непристъпен. Няма наранени къщи и потърпевши хора.

Ветрен, Септември

За по-малко от половин час мощната стихия съумяла да трансформира основния път във Ветрен в същински лунен кратер.

Засегнати къщи няма, само че елементи от близкия асансьорен завод бяха наводнени.

От община Септември споделиха, че бедственото състояние във Ветрен ще остане в действие до момента в който от районното министерство не довършат основната права в града, която се оказва част от републиканската пътна мрежа. От 2015 година пътят е единствено с главен пласт асфалт.

Радослав Лютаков, кмет на Ветрен: Постоянни писма до Агенция пътна инфраструктура пускаме. От две години кореспондираме с писма, че би трябвало да се постави втория пласт. Така или другояче отговор не получихме. В началото на годината взехме решение на общинския съвет, с което искахме ние от общината, въпреки и тежкото финансово положение, ние да поставим втория пласт настилка.
Отговор и на това предложение към момента няма. След вредите от пороя обаче през днешния ден за оглед на място неотложно дойдоха екипи на пътната организация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР