Във Великобритания ще има F-35 пето поколение Американско ядрено оръжие

...
Във Великобритания ще има F-35 пето поколение Американско ядрено оръжие
Коментари Харесай

САЩ разполагат ядрено оръжие във Великобритания

Във Англия ще има F-35 пето потомство
Американско нуклеарно оръжие ще се появи на територията на Англия както по времето на Студената война.

 

Съединени американски щати възнамеряват да трансферират във ВВС-базата Лакенхит на 110 км от Лондон две ескадрили изтребители-бомбардировачи F-35, които могат да изстрелват и нуклеарни бойни заряди, оповестява The Telegraph. Там ще има и вместилище за нуклеарно оръжие, за което Конгресът към този момент отдели 50 милиона $.

F-35 са самолети пето потомство, основани по технологията " стелт " и ще се появят в края на тази или при започване на 2024 г, споделя боен източник пред изданието. Те са по-модерни от намиращите се към този момент в Лакенхит F-15, с по-голям радиус са. Източникът прибавя, че " това е сериозно значимо, в случай че смятате да хвърляте атомни бомби ".

В момента към 150 американски атомни бомби B-61 се намират на територията на европейски членки на НАТО - Белгия, Германия, Нидерландия, Италия и Турция. Във Англия имаше нуклеарно оръжие до 2008 година, когато бомбите бяха отстранени оттова поради намалелия риск от нуклеарна война. Връщането на нуклеарни поради на английска територия е сигнал към Русия, разяснява Хамиш де Бретън-Гордън, някогашен командващ химическата, биологичната и ядраната защита на Британия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР