Във Великобритания около милиони души, дори и повече, са изправени

...
Във Великобритания около милиони души, дори и повече, са изправени
Коментари Харесай

Прецедент: Най-малко 1 милион британци са изправени пред бедност и опасност да останат на улицата

Във Англия към милиони души, даже и повече, са изправени пред беднотия и заплаха да останат на улицата. Причината е неспособност да заплащат наема или ипотеката си. Това съобщи създателят на вестник, който се популяризира на четири континента и общественото дружество Big Issue Джон Бърд.

" Нямаме сходна обстановка в исторически проект. Не мисля, че в миналото е имало подобен интервал в историята, може би в края на Наполеоновите войни ", разяснява той.

Междувременно стопанската система на Обединеното кралство е на път да навлезе в дълга криза, провокирана от това, че семействата и предприятията са притиснати от извънредно високите покачвания на цените, разкриват нови прогнози на KPMG.

Брутният вътрешен артикул (БВП) ще се свие с 1,3% през идната година, съгласно консултантската компания, която стана следващата организация, предизвестила за нескончаем спад, който визира Англия.

KPMG счита, че темпът на нарастване на цените ще бъде приблизително 7% през идната година, което е проверка нагоре от 5,6% в предходните им прогнози.

KPMG счита, че стопанската система ще загуби близо 2% от Брутният вътрешен продукт, в съпоставяне със спада от повече от 6% след финансовата рецесия от 2008 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР