Във Велико Търново военни и пожарникари помогнаха на областната администрация

...
Във Велико Търново военни и пожарникари помогнаха на областната администрация
Коментари Харесай

Великотърновските общини получиха предпазни средства за СИК

Във Велико Търново военни и пожарникари помогнаха на регионалната администрация при раздаването на дезинфектантите и персоналните защитни средства на 10-е общини за секционните изборни комисии. 

В две палатки, издигнати от военните, довечера в регионалната администрация във Велико Търново с камиони на Гражданска отбрана бяха доставени и раздадени на секретарите на общини два тона от три типа дезинфектанти, ръкавици и два типа защитни маски за членовете на секционните изборни комисии. 

За преносимите секции за карантинираните жители са доставени и защитни гащеризони, уточни заместник-областният шеф Ивета Кабакчиева: 

„ По две маски са планувани от профилираните като тип, които са за изборния ден, а вечерта, когато дойдат за предаване на протоколите в районната изборна комисия, на входа на регионална администрация ще им бъде обезпечен по още един чифт “. 

Свищов е на близо 100 километра от Велико Търново и се обрисуват проблеми с предаването на изборните бумаги, предизвести Любомира Петрова, секретар на крайдунавската община: 

„ Хората не желаят да пътуват до тук. Имахме искане до ЦИК да има командировани членове на РИК на място в Свищов. На този стадий нямаме позитивен отговор “. 

Очаква се военните да се включат с палатки и в изборната нощ, с цел да бъдат обезпечени задоволително места и безвредна отдалеченост за секционните комисии при предаването на бюлетините и протоколите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР