Във вчерашния съботен ден Благоевград стана обект на две вандалски

...
Във вчерашния съботен ден Благоевград стана обект на две вандалски
Коментари Харесай

Вандали безчинстват в Благоевград! След като изпотрошиха шадравана в градската градина, чупиха лампи и в парк Бачиново

Във вчерашния съботен ден Благоевград стана обект на две вандалски прояви. В следобедните часове на почивния ден, обновеният преди дни фонтан в Градска градина бе нарушен и нечист. Вандалският акт най-вероятно е осъществен от посетители на женитба в хотел „ Ален Мак “. В момента се преглеждат камерите в региона и в най-кратки периоди причинителите ще бъдат открити. Днес чиновници на Оперативна програма „ Благоевград строй ремонт “ реализираха незабавен ремонт на оборудването и активността на фонтана към този момент е възобновена.

В късните часове вечерта в парк „ Бачиново “ група младежи събориха дирек от уличната осветителна мрежа, в резултат на което осветителното тяло бе счупено.

Непосредствено след двете вандалски прояви и на двете наранени места са пристигнали екипи от Звено „ Инспекторат “ към Община Благоевград. В парк „ Бачиново “ чиновниците са открили причинителите и е подаден сигнал в ОДМВР. На хванатите на място вандали им е формиран акт като нанесените вреди ще бъдат възобновени от причинителите.

Инспекторите, работещи към Общинското звено обаче са с лимитирани пълномощия във връзка с следващи дейности след определяне на причинителите на сходни прояви.

В тази връзка Община Благоевград приканва ръководителите на ОД Министерство на вътрешните работи да разпоредят използването на по-активни и по-твърди ограничения по отношение на вандалските актове, които наподобява зачестяват в града ни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР