Във Варна утре ще бъдат разгледани мерките за неотклонение на

...
Във Варна утре ще бъдат разгледани мерките за неотклонение на
Коментари Харесай

Във вторник гледат мерките за неотклонение на родителите на децата, загинали при пожар във Варна

Във Варна на следващия ден ще бъдат прегледани ограниченията за неотклонение на родителите на децата, починали при пожар в блок във варненския квартал „ Владислав Варненчик ”. Обвинението е за палеж.

И двамата са познати на полицията и по предварителна информация те са и наркозависими, само че данните за това следва да се прецизират.

Продължават разпитите на очевидци освен на пожара, само че и на хора, които са свързани с двамата обвинени.

Пред кореспондента на БНР в морската столица две възрастни дами - Дечта и Иванка, споделиха терзанията за своята съседка Мария, настанена в болница поради обгазяване. Оказа се, че тя има и сърдечно заболяване:

„ Не бяхме заспали. Целият етаж се изпълни с пушилка, не може да се диша. Пожарникарите я изкараха с противогази. Не познаваме това семейство. Те са квартиранти “.

„ Бях тук. Един пожарникар ми оказа помощ да изляза на открито “, описаха свидетелките.

Резултатите от техническата експертиза би трябвало да конкретизират повода за пожара, защото по думите на старши комисар Атанас Михов - шеф на Областната дирекция на МВР-Варна, и на окръжния прокурор Красимир Конов, токът в жилището е бил спрян поради неплатени сметки и няма по какъв начин пожарът да е зародил от късо съединяване.

Част от експертизите ще се изготвят и с специалисти от Националния институт по криминалистика в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР