Във Варна живеят много хора с трайни увреждания, които непрекъснато

...
Във Варна живеят много хора с трайни увреждания, които непрекъснато
Коментари Харесай

Иновативен социален проект във Варна обхвана 120 души в неравностойно положение

Във Варна живеят доста хора с трайни увреждания, които непрестанно споделят, че макар огромното си предпочитание да се развиват, да учат и работят, рядко намират опция за това . Не са доста работодателите, които биха ги наели. Поради тази причина и за да се усъвършенства качеството на живот на хората с увреждания и техните фамилии, община Варна се включи в новаторски обществен план . Той започва през май 2017 година и ще приключи края на ноември 2018 година
От общината оповестиха, че в планът за професионално образование и претовареност на Фондация " Владиславово “ в партньорство с Фондация " Николаевка " и Оперативна програма " Управление на планове и озеленяване ", са се присъединили 120 души , от които 35 стопански неактивни. В интервала за 15 месеца на участниците са се дали следните услуги: работа за обществена интеграция и интензивно присъединяване на потребителите в живота на общността, работа със фамилии и близки, реализиране на връзки с обществеността, образуване на свободното време, отдиха и развлеченията на потребителите, рехабилитационна работа, арттерапия, трудотерапия, здравни съвещания. Всички тези действия са се провеждали на терен в домовете на потребителите, в помещението на МЕКСЗТ в ДКЦ " Св. Иван Рилски " в квартал Аспарухово, както и измежду околните естествени забележителности.
Добрите резултати демонстрират, че по плана са били назначени 35 обществени асистента за период от 6 месеца, а над 15 лица са намерили нова работа с добитите познания и са си обезпечили трайна претовареност.
Изпълнена е характерната цел на плана - основаване на работещ новаторски модел за интензивно обществено включване. Това се осъществя посредством професионално ориентиране; образование и професионално развитие; трудова реализация; обществена интеграция и включване на хора представители на обществено уязвимите групи /целевата група по проекта/
В рамките на новаторския план е сниман и филм, като активност по плана, който разкрива обществените услуги, предоставящи се на територията на община Варна. Филмът е наличен на уеб страницата на община Варна без ограничавания.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР