Във Франция над 204000 души са се включили в протестите

...
Във Франция над 204000 души са се включили в протестите
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в протест срещу по-строги ковид мерки във Франция

Във Франция над 204000 души са се присъединили в митингите против здравните пропуски. В Париж демонстрациите прераснаха в конфликти. Над 10 души са арестувани там. Арестувани има и в други градове. Протести против ограниченията имаше и в други европейски страни.

Все по-гневни и все по-мащабни - в третия уикенд на митинги против здравните пропуски - над 14000 души излязоха по улиците на Париж. Полицаите разпръснаха стачкуващите със сълзотворен газ.

Здравните пропуски влизат в действие от 9 август. На 5 август те би трябвало да бъдат утвърдени от Конституционния съд. Пропуските ще бъдат изисквани при визити в заведения, при пътешестване със аероплан и трен на дълги дистанции.

ИТАЛИЯ

В Италия също пораства броят на новите случаи. Нараства обаче и недоволството против здравните пропуски, които ще влязат в действие на 6 август. В Милано хиляди стачкуваха против въвеждането им.

ШВЕЙЦАРИЯ

Над 5000 стачкуваха в швейцарския град Люцерн поради наложените поради ковид ограничавания. Един служител на реда е бил атакуван по време митинга. Протестите против ограниченията имаше и в Женева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР