Във Франция лятото се завръща с температури до 30 градуса

...
Във Франция лятото се завръща с температури до 30 градуса
Коментари Харесай

Горещо лято: Французи и испанци се радват на 30 градуса

Във Франция лятото се завръща с температури до 30 градуса след седмици на доста мека есен, заяви ДПА.

През идния уикенд в югозападната част на Франция може да се чакат температури от 27 до 30 градуса, заяви през днешния ден метеорологичната работа Метео Франс. В регионите по границата с Испания температурите могат да надвишават 30 градуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Топлият въздух от Канарските острови и Иберийския полуостров е причина температурите да се 4-5 градуса по-високи от междинните за този сезон. През последните дни на редица места бяха счупени температурни върхове.

Необичайно топло бе през днешния ден и в Испания - тук-там термометрите регистрираха над 30 градуса по Целзий, а Националната метеорологична организация AEMET предвижда, че това може да е най-топлият октомври, откогато се води такава статистика, съобщи Ройтерс. AEMET заяви, че всеки ден от месеца, като се изключи 1 октомври, е бил по-топъл от нормалните за сезона.

В южната част на Испания, в град Морон де ла Фронтера, температурата е надхвърлила 34,5 градуса по Целзий, а в градове като Кордоба и Севиля е имало горещини от над 30 градуса.

В обичайно по-хладната и дъждовна Страна на баските в северната част на страната температурите също бяха към 30 градуса по Целзий, като в крайбрежния град Сан Себастиан.

Както Meтео Франс акцентира в прогнозата си, вълната от по-топло време идва на фона на все по-осезаемите климатични промени. Топлинните талази освен стават все по-чести и интензивни, само че и се появяват както по-рано, по този начин и по-късно през годината, като да вземем за пример тази седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР