Във Франция днес ще бъде погребан 17-годишният Наел, който беше

...
Във Франция днес ще бъде погребан 17-годишният Наел, който беше
Коментари Харесай

Размирици във Франция: Четвърта нощ на насилие и вандализъм

Във Франция през днешния ден ще бъде заровен 17-годишният Наел, който беше погубен от служител на реда по време на пътна инспекция в парижко предградие. Случаят провокира вълна от принуждение в страната.

След четвъртата нощ на безредици са задържани близо хиляда души. Френските управляващи ограничиха придвижването на публичния превоз в опит да овладеят обстановката. Мобилизирани са 45 000 служители на реда.

Палежи в сърцето на Париж, където и тази нощ хиляди служители на реда се опитваха да потушат протестите, подкрепени от бронирани машини и мотоциклети. Напрежението в допълнение се повиши поради претърсването на протестиращи.

По данни на вътрешното министерство са задържани 994 души, подпалени са повече от 1350 автомобила, 234 здания са понесли вреди.

Властите са записали общо 2560 пожара. В четвъртата нощ на безредици са потърпевши 79 служители на реда, а броят на мобилизираните доближи 45 хиляди души.

" Извиках чиновниците в отпуск. Допълнително са мобилизирани специфичните елементи. С министър-председателя взехме решение да включим бронирани машини и водни оръдия, хеликоптери, които бяха потребни и с помощта на които бяха избегнати драми ", съобщи Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

Безредиците още веднъж обгърнаха цялата страна с горещи точки този път Лион и Марсилия. В Лион младежи с качулки, въоръжени с стоманени пръти и фойерверки, са плячкосвали магазини в центъра на града и са палили кофи за отпадък.

Кметът на Марсилия изиска да бъдат изпратени спомагателни елементи за битка с безредиците след детонация в региона на пристанището и разграбването на оръжеен магазин.

Френската футболна звезда Килиан Мбапе написа в Туитър, че насилието не взема решение нищо и прикани то да спре.

" Насилието би трябвало да спре и да отстъпи на траура, разговора и реконструкцията ", разяснява футболистът Килиан Мбапе.

Заради безредиците вътрешният министър Дарманен изиска от локалните управляващи да спрат придвижването на рейсовете и трамваите в 21 часа локално време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР