Френският президент Еманюел Макрон е остро критикуван за това, че

...
Френският президент Еманюел Макрон е остро критикуван за това, че
Коментари Харесай

Остри критики към Макрон - присъствал на концерт на Елтън Джон, докато Франция бушува

Френският президент Еманюел Макрон е остро подложен на критика за това, че е участвал на концерта на Елтън Джон в Париж, до момента в който страната му е изправена пред всеобщи митинги, грабежи и вандализъм в разнообразни градове след убийството на младеж от полицията в парижко предградие Нантер.

Кадри, споделени в обществените мрежи, демонстрират президента и брачната половинка му Брижит Макрон на прощалния концерт на Елтън Джон в Париж на втория ден от рецесията - сряда.

На фрагментите се вижда, че семейство Макрон танцуват и се любуват на концерта, което провокира възмущението на обществото и политическите съперници на френския президент.

As France burns, Macron dances at an Elton John concert.
— David Vance (@DVATW)

" Макрон танцува на концерта на Елтън Джон, до момента в който Франция гори ", пишат консуматори. Други го подлагат на критика за безразличието му към протичащото се в страната.

От изявленията се вижда, че Макрон и брачната половинка му Брижит са се снимали с английския артист в бекстейджа.

NEW: French President Macron danced around at an Elton John concert in Paris while the city and country are literally burning to the ground while under siege by rioters.

Innocent French people are being viciously attacked on the streets and countless police officers have been…
— Nick Sortor (@nicksortor)

Присъствието на Макрон на концерта провокира и рецензии от опозиционни политици. Френският евродепутат Тиери Мариани сподели, че съгласно него " Макрон се държи незряло ". " В миг, когато Франция е в пламъци, Макрон не е до министъра на вътрешните работи или полицията, той избира да приветства Елтън Джон. Всеки има своите цели. Колко безконтролно! ", написа още политикът в Туитър.

Жан-Филип Танги, народен представител от крайнодясната партия Национално обединяване, написа: " Докато Франция е опожарена макар напъните на правоприлагащите органи да потушат безредиците, Еманюел Макрон отива на концерт на Елтън Джон ".

През нощта на петък против събота полицията арестува 1311 души - най-високият брой арестувани от началото на бурните митинги след убийството на младежа Наел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР