Във формат Г-20 нищо особено не може да се постигне,

...
Във формат Г-20 нищо особено не може да се постигне,
Коментари Харесай

Илиян Василев: Руската дипломация в момента е военна и цели да разшири фронта към Западните Балкани и Африка.

Във формат Г-20 нищо изключително не може да се реализира, тъй като самата Русия би трябвало да одобри този документ. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Москва, в този момент енергиен специалист и политически анализатор в отговор на въпрос за какво нямаше реакция на извършените под картечници избори в окупираните територии на Украйна от Г-20, от западния свят.

" Няма по какъв начин да има самоосъждане и по тази причина там се търсят едни такива общи формули, които маркират съществуването на войната. Има доста неща, които не могат да се реализиран на такова общо ниво. Има формати, примерно в границите на Г-7, където могат да се реализират такива общи единодействия. В по-широките формати, там, където взе участие Китай, където взе участие самата Русия, е доста по-трудно. И още повече, даже във форматите, както виждате и при БРИКС има сходна обстановка, тъй че там не би трябвало да се търсят кой знае какви огромни знаци ", сподели още Василев.

Според него към този момент е реалност, че съветската външна политика е сведена в изискванията на война, тя към този момент не е политика на намиране на дипломатическо равновесие и допустим за света имидж на Русия и типичната роля на дипломацията да намира и оставя отворени мостове, да намира взаимни отстъпки.

" В момента нещата са черно-бели и съветската дипломация просто обслужва един курс на Путин на експанзия. Вие виждате къде върви Лавров, Путин не излиза от Русия. Това е една много, даже мъчно може да се назова естествена дипломация, тя е военна дипломация, която цели да нанесе проваляне и да разшири фронта на войната. Да не е единствено Украйна, да са Западните Балкани, да е Африка. Ниво на напрежение, в което Русия може да употребява свои преимущества, т.е. да откри някаква противоигра против Запада ", сподели още Илиян Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР