Във фейсбук профила си Антоанета Христова направи анализ на ситуация,

...
Във фейсбук профила си Антоанета Христова направи анализ на ситуация,
Коментари Харесай

Антоанета Христова:  Опасно ли е съчетаването на ГЕРБ-СДС с ПП и ДБ

Във фейсбук профила си Антоанета Христова направи разбор на обстановка, повлияла живота в България в последните година и половина: Опасно ли е съчетаването на ГЕРБ-СДС с Политическа партия и Демократична България?

Участието на Американското посолство в основаването на плана Петков и посредством изсмукване гласоподавателите на Демократична България под егидата на президента Радев е неопровержимо. Това бе опит да се съчетае незнайното със слабото и известното и индивида с най-хубав рейтинг в страната.

Както съм отбелязвала редовно, планът излезе изцяло несполучлив. Той опропасти доста финанси на обществените инженери, психическо изпитание на реализаторите и очаквания на част от гласоподавателите. Най-лошото е, че остави страната в тежка многопластова рецесия и неразбираемо бъдеще.

Защо беше направена неточност от хора, които би трябвало да могат да вършат точни политически прогнози в комбиниране с схващане на актуалния либерален развой? Проектът претърпя провал тъй като не беше оценена тъкмо политическата обстановка в България и беше привнесен псевдо неолиберален нюанс в мощно консервативно общество.

Така разбирането на революционни настроения под знамето на битката с корупция, беше припозната единствено от демократичните медии, хората на свободните специалности с добър приход и някои българи в чужбина. Мнозинството остана отвратено, неразбиращо и безнадеждно.

Проектът претърпя провал и тъй като имаше неприятен асортимент на фрагменти, на които липсваше опит, познания, умения, политическа просвета, ценностна ориентировка. И аз настоявам, че ценностната им ориентировка беше доста по-насочена на изток, в сравнение с към НАТО и Европейски Съюз.

Само два образеца – 1. Оръжията към Украйна бяха изпратени скрито, а не публично, което приказва за сериозен вътрешен спор в процеса на взимане на решение и 2. Начинът на изпъждане на съветските депутати даде основа за спор сред България и Русия, което от своя страна даде мотив за реакция на съветската страна (без изострен противоположен отговор) да препотвърди пред русофилите доброжелателността си към България.

Като резултат планът унищожи основите на едвам прохождащата и търсеща стабилизация демократична система, трансформира част от американофилите в американофоби и препотвърди русофилските настроения. С други думи Американското посолство взе " слаба ръка " в България, като и на нас ни раздаде " слаби карти ".

И в този момент, има ли интерес ГЕРБ-СДС от коалиране с този несполучлив артикул в името на проевропейското развиване на страната? Трябва да не забравяме, че все още 1. ГЕРБ-СДС са единствената партия, която е във форма спрямо останалите, да ръководи рецесии с всичките забележки, които може да имаме и 2. Че в никакъв случай 1 плюс 1 не прави 2 в политиката. Може да направи 3, само че може и да стигне до 0,5.

Причините за риска от второто е, че Политическа партия (в групата са и останалите в коалицията) реализираха противозаконни арести, инспирирани превантивни дейности (репресия) по дребните обитаеми места по отношение на кметове и деятели на ГЕРБ-СДС, което урони престижа на последните, демотивира ги в политическата работа и натовари актива с реваншистки настроения.

Дали протегнатата ръка към възприемания за изтезател може да се преглътне толкоз скоро? От психична позиция не или вероятно след доста дълго време в случай че Политическа партия оцелее. В допълнение, имиджът на ПП-тата е на хора, които са некомпетентни, лаици в композиция с агресивно-неовладени поведенчески реакции.

Тази глупост на облика на един политик по какъв начин може да се съчетае със устрема на ГЕРБ-СДС към справяне с големите проблеми на ръководството, което изисква вътрешна непоклатимост? Фокусът на всички мнения за изолацията на опозицията, здравословно би трябвало да са промени към въпроса има ли интерес опозицията от подаване на ръка към до в този момент ръководещите? Май за в този момент не.

" Силната ръка " към днешна дата за Американското посолство би била на власт да бъде ясно ценностно насочената ГЕРБ-СДС с водач като Борисов, който е показал уменията си за договаряния и дарба да се учи. Разбира се всичко зависи от това какви карти ще бъдат раздадени на изборите. И от честността им.

Стабилността на България е изискване за устойчивостта на партньорските ни връзки. Когато други са подготвени да ръководят страната, могат да заповядат.

 Постът на проф. Антоанета Христова Постът на проф. Антоанета Христова Източник: Скрийншот/Facebook
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР