Във Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ, постъпиха сигнали

...
Във Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ, постъпиха сигнали
Коментари Харесай

КНСБ иска да се изплатят допълнителните възнаграждения за Covid-19 на Спешната помощ

Във Федерация на синдикатите в опазването на здравето – КНСБ, постъпиха сигнали от Центъра за незабавна здравна помощ в София за неизплащане на в допълнение заплащане на работещите с COVID-19 за юни 2021 година Вместо хонорари се появява нова методика, която по неразбираеми аргументи се отнася единствено за работещите в Центъра за незабавна помощ, като по този метод ги ощетява.

Това се споделя в отворено писмо от КНСБ до здравния министър Стойчо Кацаров.

Синдикалистите допълват, че работещите в опазването на здравето са на ръба на физическите и психическите си сили, а на тези хора ще разчитаме и в идната пандемична вълна.

" Призоваваме да бъдат изплатени спомагателните хонорари на работещите с COVID-19 в Центъра за незабавна здравна помощ. В случай, че не бъдем чути, ще преминем към протестни дейности за отбрана правата на работещите в Центъра за незабавна помощ ", безапелационни са от КНСБ.

Публикуваме цялата позиция на синдиката:

" ДО Д-Р СТОЙЧО КАЦАРОВ,

МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ НА ФЕДЕРАЦИЯ НА СИНДИКАТИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО – КНСБ

Г-Н МИНИСТЪР,

Във Федерация на синдикатите в опазването на здравето – КНСБ постъпиха сигнали от ЦСМП София за неизплащане на в допълнение заплащане на работещите с COVID-19 за месец юни 2021 година

Вместо хонорари се появява нова методика, която по неразбираеми аргументи се отнася единствено за работещите в ЦСМП, като по този метод ги ощетява. Методиката не е обсъждана със обществените сътрудници. Още повече, че за месец юни 2021 година са изплатени в цялостен размер спомагателните хонорари на работещите в РЗИ първична отвън болнична здравна помощ и други

Господин Министър, преди да станете подобен, Вие оглавявахте Център за отбрана правата в опазването на здравето.

Не нарушавате ли правата на работещите в ЦСМП?

Ще запомним престоя Ви в Министерството на здравеопазването с редица противоречиви решения, водещи до напрежение в здравната система.

Работещите в опазването на здравето са на ръба на физическите и психическите си сили. На тези хора ще разчитаме и в идната пандемична вълна.

Призоваваме да бъдат изплатени спомагателните хонорари на работещите с Коронавирус – 19 в ЦСМП.

В случай че не бъдем чути, ще преминем към протестни дейности за отбрана правата на работещите в ЦСМП. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР