Ваучерите за храна остават с максимална стойност 200 лева, докато

...
Ваучерите за храна остават с максимална стойност 200 лева, докато
Коментари Харесай

Ваучерите за храна остават 200 лева

Ваучерите за храна остават с оптималната стойност 200 лв., до момента в който не се одобри Бюджет 2023. Министерството на финансите съобщи, че няма да предложи нов бюджет, а ще удължи действието на сегашния поради политическите турбуленции.

Така и отсега нататък работещите ще получават ваучери за храна на стойност най-много 200 лв. на месец. Те са необлагаеми за работодателите. Всяка компания сама избира цената на ваучерите, като значимото изискване е безусловно всички чиновници - от портиера до шефа, да получават една и съща сума под формата на купони.

По данни на Асоциацията на операторите на ваучери за храна приблизително 650 хиляди души месечно получават по този метод част от възнаграждението си. Средната сума е 150 лева на месец, само че в допитване до бизнеса се е открило, че най-малко половината работодатели ще усилят лимита до 200 лв. до края на годината.

Още в края на септември прогнозите на асоциацията бяха, че с последователното нарастване на сумите и навлизането на нови работодатели, които да дават ваучери, нуждата от квоти ще нарасне през 2023 година до 1,2 милиарда лева За актуалната година квотата е 1 милиард лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР