Вътрешният министър Валентин Радев освободи от длъжност директора на управлението

...
Вътрешният министър Валентин Радев освободи от длъжност директора на управлението
Коментари Харесай

Заради случая "Пелов" министърът пенсионира с благодарност полицейски шеф

Вътрешният министър Валентин Радев освободи от служба шефа на ръководството на Министерство на вътрешните работи в София - област Георги Григоров и неговия заместител Веселин Георгиев, заяви той пред публицисти след съвещание на вътрешната комисия в Народното събрание.

На послушание на двамата е работата на полицията в Ботевград, където предходната седмица при престрелка беше погубен избягалият от софийския затвор рецидивист Владимир Пелов, а другият участник в стрелбата Марио Панчев умря от раните си в болница.

Радев, посочи че шефът Георги Григоров е освободен заради постигане на пенсионна възраст.
Той сподели, че е изразил признателност и почит от свършеното от двамата, тъй като са се справили почтено с работата си.

Те са освободени от служба, тъй като не са могли да обяснят къде са слабостите на локалната полиция, довели до гибелта на Пелов и Панчев. Министърът не посочи какви неточности в полицията са довели до случая, тъй като занапред следва анализът на обстановката. Министърът е упълномощил на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи да предложат началник, който да свърши това, което до момента не е свършено. Радев сподели още, че се надява новото ръководство да се оправи с ситуацията в града. " Работата в София област е доста тежка, само че да се оправят. Има и различен подобен регион. Професионалното управление ми го съпостави с Бургас, по тази причина пък би трябвало и по-компетентни хора или такива, които могат да се оправят ", съобщи Радев.
Вчера Георги Григоров призна, че Марио Панчев е алармирал в полицията, че се усеща заплашен след бягството на Пелов от пандиза.
На срещата с полицията в Ботевград, Радев декларирал на чиновниците, че повторно не може да има сходен случай. " Този вторият (другия избягал от пандиза рецидивист Радослав Колев - бел.ред) би трябвало да го намерите ", декларирал още министърът на локалната полиция и професионалното управление.
Четири ограничения е набелязало Министерство на вътрешните работи за Ботевград - усилване на полицейското присъствие; ежемесечни срещи с кметовете в района; запълване на недокомплекта в локалната полиция; също така управлението на Министерство на вътрешните работи няма да командирова по Черноморието служители на реда от Ботевград.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР