Вътрешният министър на Косово Джелал Свечля съобщи снощи, че на

...
Вътрешният министър на Косово Джелал Свечля съобщи снощи, че на
Коментари Харесай

Косово задържа на границата си руска журналистка по подозрение в шпионаж

Вътрешният министър на Косово Джелал Свечля заяви нощес, че на границата е била арестувана съветската журналистка Дария Асламова по съмнение, че е разузнавач, съобщи Ройтерс.

" Много страни потвърдиха, че тя е шпионирала за съветското военно разузнаване и се преструва на журналистка ", гласи прессъобщението на Свечля. Той разгласява в профила си във " Facebook " фотоси на Асламова дружно с съветския външен министър Сергей Лавров и със сирийския президент Башар ал Асад. " Нейният опит да влезе в страната, съвпадащ със събитията в северната част на страната, е очевидно доказателство, че Русия се причислява към сръбската агитация за дестабилизиране на нашата страна ", добави Свечля във връзка броженията измежду косовските сърби поради разпореждането на Прищина да отстранен сръбските регистрационни табели на колите си и да ги сменят с косовски.

Ройтерс уточни, че не може да удостовери от самостоятелен източник обвиняванията на косовския вътрешен министър.

Асламова, която работи за московския таблоид " Комсомолская истина ", бе представена от своето издание, че е била освободена и в този момент обитава в град Рашка, Сърбия, добави ТАСС. Тя съобщила на своята редакция, че е била освободена през нощта и в четири часа сутринта независимо стигнала до границата със Сърбия. По думите ѝ там била разпитвана от сръбските граничари за какво няма в паспорта си отметка за депортация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР