Вътрешния министър Валентин Радев не вижда причина да подава оставка.

...
Вътрешния министър Валентин Радев не вижда причина да подава оставка.
Коментари Харесай

Валентин Радев не вижда причина да подава оставка

В ътрешния министър Валентин Радев не вижда причина да подава оставка . Той е подготвен да чуе претекстовете на Българска социалистическа партия, които желаеха да освободи поста си поради оградата на границата с Турция. Това съобщи министър Радев, представен от Българска телеграфна агенция, откакто в Благоевград награди шефа на пожарната Георги Пармаков.

Вътрешният министър изясни, че възможното нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи няма да бъде за всички по равно. " Не единствено служителите на реда имат потребност от повече средства . Това е едната посока, в която работи министерството, в това число и министърът им ", съобщи Валентин Радев, представен от БНР.

В Благоевград Радев посочи, че с помощта на взаимните старания, координирани от началника на пожарната в Благоевград комисар Георги Пармаков , бе сподавен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат позволени жертви ". Почетното отличие " За героизъм и заслуги " е за неимоверния труд при отбрана на жителите, който постоянно остава незабележим, добави Радев, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 Пожарът край Кресна още веднъж се разгоря Обновена
Пожарът край Кресна още веднъж се разгоря

Възстановено е придвижването на влаковете...

Началникът на Националната пожарна основен комисар Николай Николов благодари на сътрудниците си с думите: " Работихте пет денонощия под непрестанен напън и не допуснахте нито един жител да пострада или да загуби живота си . В резултат на взаимните старания пожарът бе пресечен и не засегна прилежащи обитаеми места и Национален парк " Пирин ".

Той увери, че на идния Съвет за понижаване на риска от бедствия ще бъде препоръчан механизъм за по-бързото въвеждане на летателна техника за гасене на горски пожари .

 Пожарът в Кресна е изпепелил 10 къщи
Пожарът в Кресна е изпепелил 10 къщи

Около 15 млн. лева са нужни за възобновяване на региона.

На церемонията регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов съобщи, че е чест да знае, че е измежду хора, на които постоянно може да разчита в такива тежки моменти . Той и кметът на Симитли Апостол Апостолов благодариха на служителите на реда, които опазили живота и имуществото на жителите на селата Мечкул, Ощава, Стара Кресна и Влахи.

Комисар Пармаков посочи, че трудът им е работа в екип, самичък човек не би се справил в такава обстановка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР