Вътрешните органи са свързани с гръбначния стълб. Ето как да

...
Вътрешните органи са свързани с гръбначния стълб. Ето как да
Коментари Харесай

Вътрешните органи са свързани с гръбначния стълб

Вътрешните органи са свързани с гръбначния дирек. Ето по какъв начин да разберете по кое време нещо не е наред

Невронните канали се разклоняват от гръбначния дирек към другите органи, дружно с импулсите, излъчени в двете направления. Ако нещо наруши функционалността на органите, тази информация естествено се предава по нервните канали и болката се демонстрира в гръбначния дирек.

Класическата медицина се концентрира върху лекуването на обособените органи, до момента в който експертите по различна медицина са решени да лекуват цялото тяло.

Съвременната просвета ви поучава да комбинирате и двете системи и по този метод да гарантирате резултата, защото болката постоянно се мести и обърква пациентите и лекарите.

Ето по какъв начин да определите в какво положение са вашите вътрешни органи, като разгледате положението на гръбначния си дирек.

Гръбначният дирек е гръбнакът на целия организъм и в него се намира гръбначният мозък. Невронните канали се разклоняват от гръбначния дирек към други органи, дружно с импулсите, излъчени в двете направления. Ако има нещо, което пречи на работата на органите, тази информация ще се предава по нервните канали и болката ще се прояви в гръбначния дирек.

И назад – проблемите с гръбначния мозък се отразяват на действието на цели системи в организма, които са свързани с него. Когато заболяването стартира да се развива в организма, би трябвало да разберете върху коя част от гръбначния дирек ще повлияе това.

За по-лесно представяме връзката на всеки орган с гръбначните прешлени!

Цервикален дял от 1-ви до 6-ти прешлен
Свързва се със слуха, зрението, речевите органи и мозъчната активност. Напрежението на нервните мускули предизвиква напън върху корените на прешлените и може да аргументи главоболие, замъглено зрение и други признаци. Препоръчват се извършения за разпределяне на мускулите и увеличение на подвижността на цервикалния дял.

7-ми заден прешлен и 1-ви до 3-ти гръдни прешлени
Те се свързват със сърдечната активност. Болката в региона на шията може да демонстрира патологични положения на сърцето, аритмия, стенокардия.

От 1-ви до 4-ти гръден прешлен
Страдат горните крака, плещи, млечни жлези, бронхи.

От 4-ти до 8-ми гръден прешлен
Отговарят за функционалностите на храносмилателната система. Имайте поради, че болката, която се появява в региона на сърцето, може елементарно да бъде сменена от остра гастритна болежка и противоположното. Затова е доста значимо да посетите доктор.

От 9-ти до 12-ти гръден прешлен
Свързани са с междуребрените мускули и отделителната система.

Лумбална област
Свързва се с дебелото черво и честите лумбални болки нормално са симптом на чревно инфектиране или дисбиоза, както и противоположното. Редовните извършения за гръбначния дирек могат да оказват помощ при тези положения, изключително при конвулсии.

Долна част на лумбалната област
В този раздел импулсите идват от репродуктивната система. Например, болката в крайните прешлени може да демонстрира остеохондроза и други нарушавания на костната система, както и гинекологични проблеми.

Методи на лекуване
От епохи, китайската медицина употребява по този начин наречената вътрешна връзка сред гръбначния дирек и вътрешните органи за лекуване на разнообразни болести.

Според това обучение, избрани точки наоколо до гръбначния дирек, т.е. въздействието им посредством масаж, акупресура, акупунктура или други техники, могат да оказват помощ за активиране и укрепване на повредените органи, свързани с тях.

Китайските лекари също настояват, че всеки стрес, който тялото получава, ще се популяризира по цялото тяло. Те схващат смисъла и въздействието на избрани страсти върху здравето на даден орган, както и степента на увреждане, което може да аргументи:

Третият гръден прешлен е обвързван с респираторните инфекции. Чувството на горест може да се натрупа на това място и да аргументи белодробни проблеми.

Четвъртият и петият гръден прешлен са свързани със сърдечната дейност; експанзията и гневът най-силно въздействат върху работата на най-важния орган.

Деветият и десетият гръден прешлен са свързани с черния дроб и жлъчния мехур и тези органи бързо се разболяват от яд и завист или яд заради неправда.

Вторият лумбален прешлен се отнася до активността на бъбреците. Най-вече ги унищожава страха.

На Изток тези проблеми нормално се вземат решение посредством масаж, който в последна сметка може да усъвършенства цялостното здраве на гръбначния дирек, вътрешните органи и нервната система.

Масажът не може да излекува всички остри или хронични процеси, по тази причина, първо се консултирайте с доктор, защото масажът е противопоказан при някои положения.

Вижте още: Лечебна мощ на молитвата: Възстановява цялото тяло

Посетете доктор, в случай че имате непрекъсната болежка в гръбначния дирек, която не минава и няма разумна причина за нея като пострадване или разпъване в тази област.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР