Вътрешен правилник на българската федерация по волейбол (БФВ) противоречи на

...
Вътрешен правилник на българската федерация по волейбол (БФВ) противоречи на
Коментари Харесай

ММС: Волейболният правилник за децата противоречи на закона

Вътрешен устав на българската федерация по волейбол (БФВ) опонира на Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС), откри Министерството на младежта и спорта (ММС). Това проличава от писмо, изпратено от Спортната палата до Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и до омбудсмана Диана Ковачева след осъществена инспекция по сигнал на родител на 14-годишен играч, картотектиран в членуващ в БФВ клуб.

Става въпрос за наредбата на федерацията за прехвърляния - в частта, уреждаща прекосяването на състезатели на възраст сред 13 и 18 година от един тим в различен. В най-общи линии тя гласи, че новият клуб би трябвало да заплати трансферна сума от най-малко 5000 лева за правата на младеж дилетант. Ако тимът не го направи, другата планувана алтернатива е възнаграждение на въпросната " такса развиване " от страна на родителите - или непосредствено на остарелия клуб, или към федерацията, която се задължава да му ги преведе в период от два месеца.

През последните месеци правилникът беше оспорен от редица родители, които сезираха виновните и способени институции, в това число прокуратурата, ДАЗД и омбудсмана. В началото на ноември някои директно наранени заведоха и правосъден иск против БФВ. В своя отговор до един от жалбоподателите от ММС оповестяват, че осъществената инспекция на волейболната разпоредба " откри, че въведените условия за картотекиране на спортисти дилетанти са в несъгласие на ЗФВС ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР