Вътре в управлението си говорим. Ако очаквате всички представители в

...
Вътре в управлението си говорим. Ако очаквате всички представители в
Коментари Харесай

Дончев отрече да има напрежение в управлението с Патриотите

Вътре в ръководството си приказваме. Ако очаквате всички представители в обединението да приказваме с един и същи звук, това е съмнително. Колкото и да сме разнообразни, това не е попречило на Кабинета да си прави работата . Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с вътрешното напрежение в ръководещото болшинство. " Аз не съм анализатор на процесите в ляво. Работа на опозицията е да подлага на критика. Подозрително би било опозицията постоянно да ръкопляска ", разяснява Дончев.

Всеки път, когато се разисква нов програмен интервал и така нататък " кохезионнен пакет ", начева един спор за това какъв брой са парите, по какъв начин би трябвало да се харчат. Бюджетът за този програмен интервал, който изпълняваме сега, е по-малък от предходния. Големият проблем е, че всички договаряния се случват на фона на разнообразни типове рецесии, разясни вицепремиерът. Brexit да вземем за пример е проблем освен от бюджетна позиция. За мен най-големият проблем са чисто политическите последствия от този акт .
Ние чакаме Европейска комисия да излезе с предложение за кохезионен пакет към май месец. Преди това ние би трябвало да организираме добре полемиката с страните членки и да представим на Комисията вижданията на всички. След май месец би трябвало да тестваме реакциите след предлагането на Комисията, обясни бъдещите отговорности на България по време н апредседателството на Европейски Съюз Томислав Джончев.
По думите му неоспорим факт е, че в другите страни членки има друго чувство за добавената стойност. За един българин инвестицията в автомагистрала е елементарно обяснима. Малко по-трудно обяснима е за този, който се намира на 3000 км от тук.
По време на председателството от нас се чака да бъдем модератор, да бъдем водач . Ще бъде триумф, в случай че сближим раздалечените позиции, разясни Дончев. Една от концепциите на ротационното председателство е да се сменя гледната точка на Европа. Тази ни характерна географска сензитивност е опция да сложим фокус на един сензитивен район като Западните Балкани.
Ако Европа желае да бъде обградена от зони за сигурност, тя би трябвало да влага, сподели вицепремиерът. Аз съм оптимист. Политическото стопляне и разведряване на връзките с Македония дава благоприятни условия за правене на бизнес .
С Македония има двустранни зони на сензитивност, които са доста високи. С другите страни от Западните Балкани сходни предубеждения отсъстват или са по-малко, стана ясно още от думите на Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР