Ватиканът обяви в петък, че започва предварително разследване срещу френския

...
Ватиканът обяви в петък, че започва предварително разследване срещу френския
Коментари Харесай

Разследват френския кардинал, признал за посегателство срещу непълнолетна

Ватиканът разгласи в петък, че стартира авансово следствие против френския кардинал Жан-Пиер Ришар, откакто той призна за “осъдително ” действие по отношение на 14-годишно момиче.

“За да се изследва вярно случилото се, беше решено да стартира авансово следствие ”, съобщи представителят Матео Бруни в записка до публицистите, като добави, че Ватикана към момента не е назначила водещ следовател.

Преди дни френските прокурори в Марсилия оповестиха, че са почнали следствие за корист с деца от страна на френския кардинал, откакто той обществено признал за “осъдителни ” дейности против 14-годишно момиче през 80-те години на предишния век.

Жан-Пиер Ришар, пенсиониран свещеник на Бордо, който през 2016 година бе създаден в кардинал от папа Франциск, бе посочен измежду 11-те висши духовници, които са изправени пред обвинявания в полови похищения, съгласно известие на Френската католическа черква.

По-рано архиепископ дьо Мулен-Бофор разгласи, че на обвинените ще им бъде потърсена наказателна отговорност или ще бъдат подложени на църковни дисциплинарни процедури.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР