Ватикана съобщи вчера, че папа Франциск ще посети Казахстан през

...
Ватикана съобщи вчера, че папа Франциск ще посети Казахстан през
Коментари Харесай

Ватикана съобщи вчера, че папа Франциск ще посети Казахстан през септември

Ватикана заяви през вчерашния ден, че папа Франциск ще посети Казахстан през септември за международен междурелигиозен конгрес, на който е допустимо да се срещне с ръководителя на Руската православна черква (РПЦ) патриарх Кирил, съобщи Асошиейтед прес.

Срещата с патриарх Кирил би била от огромно значение, като се има поради, че съветският набожен водач поддържа нахлуването на Русия в Украйна. Франциск анулира планувана за юни в Ерусалим среща с Кирил, поради дипломатическите последствия от тази позиция на ръководителя на РПЦ. Франциск е отправял рецензии против опустошението, породено от войната, само че се стреми да избегне спор с Кирил, който би обезсмислил десетилетията на разговор с РПЦ. Светият отец и патриарх Кирил се срещнаха за първи път в Хавана през 2016 година и това беше първата сходна среща сред папа и съветски патриарх от хилядолетие насам, напомня Асошиейтед прес.

За пътешестване на папата в Казахстан се заприказва още през април. По това време папа Франциск организира видеоконферентен диалог с казахстанския президент Касъм-Жомарт Токаев. След това обаче Светият трон не удостовери дали Светият отец има намерение да взе участие в срещата на представителите на разнообразни международни религии, планувана за 14 и 15 септември, предава Българска телеграфна агенция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР