Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек, въпреки че

...
Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек, въпреки че
Коментари Харесай

Караянчева: Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек

Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек, макар че беше роден и почина в иго.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на честването по случай 182-рата годишнина от рождението на Апостола на свободата пред паметника на огромния българин в Борисовата градина в София. Той бе лидер, хуманист, върл републиканец, добави още тя.

В словото си пред присъстващите Цвета Караянчева означи, че Васил Левски е деятел, будител, светец, мерило за съвест, единство с Бога, рода и Отечеството. Той е персона, сравнима с най-чистите, най-светлите мозъци, уточни Цвета Караянчева и добави, че за него нямаме мяра, както нямаме мяра за своята и непознатата всеотдайност, за своята и непознатата истина.

Монах, преподавател, въстаник, модернизатор, мъдрец, сходно на пътешественик Левски обходи пеша земята българска и пося в нея семената на революцията, означи Цвета Караянчева. Тя съобщи, че Левски е бил дявол за поробителите и ангел-хранител за своите, които е въодушевил да се опълчат против несвободата.

На отбелязването на 182-рата годишнина от рождението на Васил Левски участваха народни представители, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министрите на образованието Таня Михайлова и на културата Румен Димитров, общински съветници, духовници и жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР