Вашингтон обяви, че от страна на Русия има кампания за

...
Вашингтон обяви, че от страна на Русия има кампания за
Коментари Харесай

Вашингтон критикува руска кампания за дезинформация относно американските ваксини

Вашингтон разгласи, че от страна на Русия има акция за дезинформация против две от имунизациите против ковид, позволени за приложимост в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Звеното в американската дипломация, следящо и париращо непознатата агитация, е разпознало четири съветски интернет платформи, ръководени от съветските разследващи служби, които разпространявали дезинформация, сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс. В тези уеб сайтове е имало дезинформация по отношение на две от позволените в Съединени американски щати ваксини, добави той.

Според в. " Уолстрийт джърнъл ", който първи заяви тази информация, акцията за дезинформация е била ориентирана против имунизацията на Pfizer/BioNtech. В Съединени американски щати са позволени за потребление и имунизациите на Moderna и Johnson & Johnson.

" Ясно е, че Русия прибягва до старите си способи и като прави това излага евентуално на заплаха живота на хората, тъй като популяризира дезинформация по отношение на ваксини, за които ние знаем, че избавят човешки животи всеки ден ", сподели Нед Прайс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР