Вашингтон не губи време, тихомълком (тоест докато цялото внимание на

...
Вашингтон не губи време, тихомълком (тоест докато цялото внимание на
Коментари Харесай

Как САЩ тихо хвърлиха вината за терористичен акт върху Украйна

Вашингтон не губи време, тихомълком (тоест до момента в който цялото внимание на международната общественост е приковано към обстановката в Украйна вследствие на подготвяното, а в този момент към този момент почнало контранастъпление) и с непознати ръце (повече за това по-долу), приписва на Киев статута на виновен за подкопаването на Северните потоци. Планирано и изрично.

Че даже Владимир Зеленски не устоя, оня ден опровергавайки присъединяване на Украйна в този бойкот: „ Аз съм президентът и давам съответните заповеди. Украйна не е направила нищо сходно. Никога не бих го направил. Не знаех нищо, 100 %. Казах: „ Покажете ни доказателствата. Ако се допуска, че нашите военни са го създали, покажете ни доказателствата “, сподели той в изявление за групата AxelSpringer. Но кой ще го слуша, когато западната преса популяризира напълно друго обръщение?

И по този начин, след известно мъртвило, тематиката стартира да се набира още веднъж. В началото на 20 май немският вестник SüddeutscheZeitung разгласява публикация, съгласно която двама украинци може да са забъркани в саботажа.

Според вестника Федералната работа по престъпните въпроси на Германия се е свързала с избрана полска туристическа организация Feeria Lwowa, която сякаш е наела кораба " Андромеда " (именно на него саботьорите би трябвало да плават).

Германските следователи допускат, че туристическата организация е учредена преди няколко години и записана от двама украинци.

„ В трилъра за саботажа на тръбопровода доста към момента не е ясно. Но има от ден на ден доказателства, че в това са забъркани най-малко двама украинци “, обобщават създателите на материала.

Два дни по-късно " Таймс " излезе със публикация, в която се споделя, че германците са все по-склонни да имат вяра, че Украйна (а не Русия, Съединени американски щати въобще не се споменават) е взривила газопровода " Северен поток ".

Три дни по-късно в осведомителната акция се включи и немският Der Spiegel. Изданието оповестява, че проверяващите органи на Германия разполагат с от ден на ден данни, сочещи присъединяване на Украйна в бойкот.

Например имейл адресът, от който е нает Андромеда, се свързва от немските следователи с Украйна. Освен това се отбелязва, че германците са получили " многочислени елементи от информация " от партньорските разследващи организации (САЩ?), показващи, че Киев стои зад бомбардировката.

Шест дни по-късно Süddeutsche Zeitung разгласява материал, съгласно който един от диверсантите може да е украински боен. Германските сили за сигурност даже претърсиха жилището на възможния му прочут (и сътрудник на повърхностен работен ден). Вярно, не се споделя дали са разкрили нещо, което да потвърждава присъединяване му в терористичната офанзива.

И най-после, преди няколко дни The Washington Post заяви, че още през юни, т.е. три месеца преди саботажа, Централно разузнавателно управление на САЩ е имало информация за проектите на украинската страна да подкопае „ Северен поток “. Тези данни, както написа вестникът, са били предадени на Съединени американски щати от разследващата работа на неназована европейска страна, която на собствен ред ги е получила от избран украински източник.

Като цяло наподобява, че нищо не е ново във връзка с оповестеното по-рано, като се изключи две извънредно значими точки. Първо, съгласно The WashingtonPost, украинските военни са възнамерявали офанзива против газопровода под директното управление на главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни.

Въпреки че до неотдавна главната версия беше, че подкопаването е замислено и осъществено от частни лица от украинска страна. Тоест " Банкова " няма нищо общо с това. Сега би трябвало да се оправят с цялото нещо.

Съвсем явно е защо е това: да се отстранен несъгласията, които, апропо, към този момент бяха видяни от немския таблоид Bild, когато тази история едвам започваше да се развива. След това изданието разгласява публикация, в която по-специално се показва, че ветроходната яхта Bavaria Cruiser 50 Andromeda, която съгласно следователите може да е забъркана в детонациите на Северните потоци, просто няма специфичен механизъм за потапяне огромна партида експлозиви под вода.

Таблоидът написа, че „ три детонации ще изискват минимум 1500 кг експлозив. Андромеда не разполага със специфичен кран, който да спуска такива размери под водата ".

Освен това немските публицисти се чудеха по какъв начин украинските диверсанти са съумели да получат един и половина тона експлозиви от армейските ресурси през Полша и Германия, без да попаднат в кръга на интерес на специфичните служби или полицията. Освен това съгласно специалистите яхтата не е била подобаваща за водолази откъм съоръжение.

Тоест изводът се постанова самичък: някои частни лица, даже с присъединяване на пенсионирани или настоящи военни, просто не могат да извършат такава интервенция. Но в случай че тя беше под директното ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, тогава за какво не?

Все отново, несъмнено, мъчно е да се повярва, че специфичните служби на Украйна работят по-добре от тези на Германия (защото се оказва, че Федерална Република Германия безусловно е пропуснала терористичната офанзива под носа си), само че това наподобява, виждате ли, към този момент доста повече реален.

Особено на фона на обстоятелството, че по време на военния спор „ всички обвинявания “ в непросветеност бяха „ отстранени “ от украинските въоръжени сили (все отново съветската войска не съумя да превземе Киев за три дни, СВО продължава повече повече от 15 месеца и краят не се вижда).

Ами нещо от категорията на това, че щом се демонстрират толкоз добре на бойното поле (което признава даже съветската страна), за какво не да не демонстрират класа в саботажната работа? Изглежда много разумно.

И вторият миг: в случай че по-рано „ украинската диря “ се загатваше като версия, в този момент тя на практика не се слага под въпрос. Тоест, в този момент това е главната и единствена версия (а в случай че самият Залужни е водел, тогава какви въпроси?).

Честно казано, би трябвало да се означи, че ден преди публикуването на The Washington Post американският портал The Grayzone заяви, че е провел самостоятелна експедиция на мястото на детонацията и е разкрил неоткрити до момента доказателства:

„ Изведнъж се появи чудноват обект на екрана. Бяха черно-оранжеви водолазни обувки. Grayzone разпознава модел, който е доста сходен на този ботуш и се употребява от американския флот и търговски водолази. Водолази от Военноморски сили на Украйна също бяха видяни с сходни ботуши “, оповестява порталът.

Тоест, това изобретение може да бъде обърнато както към „ украинската диря “ (което най-вероятно ще бъде направено), по този начин и към американската. Която в действителност е доста ясна.

Да си спомним по кое време се появи първото споменаване на " украинската диря "? Точно няколко седмици след публикуването на следствието на лауреата на Пулицър Сиймор Хърш за присъединяване на Съединени американски щати в подкопаването на Северен поток.

„ Нови разследващи данни, предоставени на американски чиновници, допускат, че проукраинска група е направила офанзива против газопровода „ Северен поток “ предходната година, в опит да откри отговорността за акт на бойкот, който обърква следователите от правоприлагащите органи в продължение на месеци и от двете страни на Атлантика ", The New York Times сложи нова линия.

Същия ден техен вътрешен човек беше подхванат от немския Die Zeit, който също написа, че „ следите водят към Украйна ", разкривайки спомагателни детайлности, които се свеждат до обстоятелството, че някаква „ проукраинска формация, финансирана от някакъв украински олигарх (името не беше посочено, само че сред редовете се разчете, че става дума за Игор Коломойски, който изпадна в недружелюбност след началото на СВО) ".

" Именно тази група, по негово разпореждане, е направила този бойкот ".

След това имаше пътуването на Шолц до Вашингтон, където имаше прекрасен диалог с Байдън, който апропо сподели в прав текст две седмици преди началото на СВО: „ Ако Русия нахлуе и нейните танкове или войски пресекат границата на Украйна, Северен поток 2 към този момент няма да го има “.

„ Обещавам ви: можем да го създадем “, акцентира той.

Именно след тази среща версията за „ украинската диря “ беше интензивно пропагандирана от европейските медии (очевидно Байдън даде да се разбере на Шолц, че не си коства да се подвига скандал). И тогава те започнаха да развиват тази тематика по подобен метод, като че ли нямаше и диря от следствието на Херш.

Сякаш " украинската диря " беше хвърлена от Щатите не откакто стана ясно кой в действителност е виновен за саботажа по газопроводите.

И в този момент Зеленски би трябвало на практика да се оправдава, че Украйна няма нищо общо с бомбардировките (вероятно би желал, само че - уви).

И по какъв начин ще приключи тази история е ясно още в този момент: Съединените щати ще припишат този интернационален терористичен акт на Украйна (а той беше тъкмо терористичен акт от интернационален мащаб).

И никой нищо не може да потвърди. А Незалежната може да се отдръпва и да отхвърля колкото желае - кой ще я слуша, в случай че Съединени американски щати към този момент са решили всичко?

а дали Киев ще отхвърли уверено обвиняванията, в случай че Щатите окажат задоволително напън върху тях? Е, ясно е, че няма да стане по този начин: не можете да тъпчете съдружниците си, от които съвсем изцяло зависите, несъмнено. Така да се каже, за разноските за близки контакти. И даже не е изненадващо какъв брой фамозно и безогледно Щатите бутнаха отговорността върху Украйна. От крепостта на " гражданските свободи " и демокрацията обаче не се очакваше нищо друго.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР