Вашингтон и най-близките му съюзници предприеха открит курс, за да

...
Вашингтон и най-близките му съюзници предприеха открит курс, за да
Коментари Харесай

Лавров: САЩ се опитва да свали легитимното правителство във Венецуела

Вашингтон и най-близките му съдружници започнаха открит курс, с цел да смъкват законните управляващи в Каракас. Това акцентира министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, предава TACC.
„ Ние сме обезпокоени от това, което Съединени американски щати и най-близките им съдружници вършат във връзка с Венецуела, жестоко нарушавайки всички мислими правила на интернационалното право и в действителност предприемайки открит курс за събаряне на законната власт в тази латиноамериканска страна ", безапелационен бе първият посланик на Москва.
Съгласно думите на Лавров, управлението на венецуелската съпротива получава указания от Вашингтон да не прави отстъпки на управляващите в Каракас. „ Според нашите данни водачите на опозиционното придвижване, в действителност получават от Вашингтон указания да не вършат никакви отстъпки, до момента в който режимът не се откаже властта по един или различен метод ", съобщи съветският министър.
Бележката на помощника на президента на Съединени американски щати по въпросите за националната сигурност Джон Болтън, в която се загатват за бойци в Колумбия, навежда към доста мисли, имайки поради изказванията на Вашингтон за намесата във Венецуела, добави още Лавров.
„ Прочетох отчетите, че Джон Болтън е провел конференция и съгласно известия в медиите е посочил немарливост, оставил е отворени свои бележки, които станаха обект на камерите и фотоапаратите. В тях е имало фразата „ 5000 бойци в Колумбия “. Това навежда на доста моисли, поради апелите за потребление на прилежащите на Венецуела страни за директна интервенция под предлог на комплицираната филантропична обстановка във Венецуела, които се чуват намерено в САЩи в няколко други страни ", акцентира Лавров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР