Вашингтон. Белият дом не е доволен от действията на републиканците

...
Вашингтон. Белият дом не е доволен от действията на републиканците
Коментари Харесай

Белият Дом: Предлаганите от републиканците санкции срещу „СП-2“ застрашават трансатлантическото единство

Вашингтон. Белият дом не е удовлетворен от дейностите на републиканците в Сената на Съединени американски щати, които блокират прекосяването на плана за бюджета за защита на страната поради отхвърли да се включат там препоръчаните от тях промени с спомагателни ограничавания против газопровода „ Северен поток 2 “. Както вестник Politico заяви във вторник, американската администрация е уверена, че насърчаваните от републиканците наказания против Русия единствено заплашват трансатлантическото единение.

„ Виждаме, че някои членове на Конгреса упорстват за наказания, които в действителност не сдържат Русия, а заплашват трансатлантическото единение. националната сигурност по разнообразни несвързани въпроси “, сподели представител на Белия дом. „ Това е нецелесъобразно “, уверен е той.

В понеделник, по време на процедурно гласоподаване, републиканците блокираха по-нататъшното приемане на проектобюджета за защита на страната за идната фискална година (започнала на 1 октомври) в Сената на Съединени американски щати. Преди гласуването водачът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл (от Кентъки) сподели, че членовете на партията му ще блокират предложение за бюджет от към 770 милиарда $ заради решението на демократите да блокират редица оферти. Това е пакет с 18 промени, в това число спомагателни ограничавания против газопровода „ Северен поток 2 “.

Строителството на „ Северен поток 2 “ беше изцяло приключено на 10 септември 2021 година Първоначално се планираше да бъде приключен до края на 2019 година, само че заради рестриктивните мерки на Съединени американски щати работата се забави.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР