ВАШИНГТОН (АП) — Русия доставя рафиниран петрол за Северна Корея

...
ВАШИНГТОН (АП) — Русия доставя рафиниран петрол за Северна Корея
Коментари Харесай

Русия нарушава ограниченията на ООН за доставки на петрол за Северна Корея, твърди Белият дом

ВАШИНГТОН (АП) — Русия доставя пречистен нефт за Северна Корея на равнища, които надвишават рестриктивните мерки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Белият дом в четвъртък, сигнализирайки, че ще наложи нови наказания против тези, които вземат участие в улеснението на прехвърлянията.

Организацията на обединените народи сложи годишен световен таван от 500 000 барела за рафинирани петролни артикули за Северна Корея като част от дългогодишните си старания за ограничение на програмата за нуклеарни оръжия на Пхенян.

Говорител на Белия дом за националната сигурност Джон Кърби сподели, че единствено през март Русия е изпратила повече от 165 000 барела пречистен нефт в Северна Корея. С близостта на съветски и севернокорейски търговски пристанища, Русия може да поддържа тези доставки за неопределен срок, сподели той.

Разкритието пристигна ден след група от специалисти на Организация на обединените нации, наблюдаващи използването на глобите против Северна Корея за нейните нуклеарни оръжия стратегиите за оръжия и ракети бяха прекъснати. Русия, е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР