Вашингтон — Група демократи в Камарата на представителите призовават съдия

...
Вашингтон — Група демократи в Камарата на представителите призовават съдия
Коментари Харесай

Демократите в Камарата на представителите призовават съдия Кларънс Томас да се оттегли от делото за изборите Тръмп през 2020 г.

Вашингтон — Група демократи в Камарата на представителите приканват арбитър Кларънс Томас да се отдръпна от делото, висящо пред Върховния съд, включващо дали някогашният президент Доналд Тръмп има безспорен имунитет против федерално правосъдно гонене за хипотетични закононарушения, осъществени по време на ръководство.

Водена от представителя на Джорджия Ханк Джонсън, групата от осем демократи сподели на Томас в писмо от 15 декември, че дейностите на брачната половинка му, Джини Томас след изборите през 2020 година повдигна „ съществени въпроси “ по отношение на способността му да остане неутрален по каузи пред Върховния съд, които включват последните президентски избори и офанзивата на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати.

Демократите показаха новия кодекс на държание, признат от Върховния съд предишния месец, който предизвиква правораздаването да се отдръпна в процедура, в която тяхната безпристрастност може да бъде сложена под въпрос. Сред тези случаи е, когато брачният партньор на арбитър има „ интерес, който може да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР