Вашингтон – През трите седмици, откакто конгресменът Кевин Маккарти беше

...
Вашингтон – През трите седмици, откакто конгресменът Кевин Маккарти беше
Коментари Харесай

Хронология: Хаотичното търсене на нов председател на Камарата на представителите на републиканците

Вашингтон – През трите седмици, откогато конгресменът Кевин Маккарти беше свален от поста ръководител на Камарата на представителите с историческо гласоподаване, републиканската конференция на камарата беше погълната от безпорядък, защото той търси заместител.

Процесът до момента включваше трима номинирани за представител, като най-новият, който получи утвърждението Том Емър от Минесота, завоюва 217 гласа, нужни за спечелването на чукчето.

Усилията за избор на нов представител започнаха при започване на октомври, когато представителят на Републиканската партия Мат Гетц от Флорида извърши опасността да в профил Маккарти, откакто той работи с демократите, с цел да предотврати прекъсването на държавното управление. Ето какво се случи от този момент:

преместете се, с цел да изместите Маккарти като представител, като подадете това, което е известно като „ предложение за освобождение “, маневра, която принуждава гласоподаване в залата.

Gaetz започва своя изпитание да в профил Маккарти единствено два дни откакто представителят реализира съглашение за 11-ия час за финансиране на държавното управление до 17 ноември. Републиканецът от Флорида твърди, че съглашението е включвало „ загадка странична договорка “ за обезпечаване на повече поддръжка за Украйна. Гец и редица републиканци в Конгреса се опълчват на изпращането на повече помощ на Украйна във войната й против Русия.

окт. 3

Съюзниците на Маккарти несполучливо се пробват да внесат резолюцията на Гец да разгласи длъжността на ръководителя за свободна, като 11 републиканци гласоподават срещу усилието да бъде пощаден представителят.

Окончателно гласоподаване на мярката по-късно се взема и минава 216 към 210. В резултат на това Маккарти е отхвърлен от позицията си на представител, първият път в историята, когато представител е бил отхвърлен по време на сесия на Конгреса. Осем републиканци се причисляват към всички демократи, с цел да одобрят резолюцията за премахване на Маккарти.

След гласуването конгресменът Патрик Макхенри от Северна Каролина е избран за краткотраен представител. Името на Макхенри оглави лист, подаден от Маккарти до служителя на Камарата през януари, в който се показва кой ще заеме краткотрайния представител при положение на опразване.

МакХенри неотложно напуща Камарата, с цел да даде опция на Републиканската и Демократическата партия конференции, с цел да се „ срещнат и обсъдят пътя напред “, преди да пристъпят към избора на нов представител.

Часове по-късно Маккарти афишира, че няма да се кандидатира още веднъж за представител.

окт. 11

След една седмица на акция, водачът на болшинството Стив Скалийс е определен от републиканската конференция за номиниран за представител със 113 на 99 гласа. Той побеждава конгресмен Джим Джордан, ръководител на правосъдната камара Комитет и закостенял подбудител във вътрешната конкуренция, извършена при закрити порти.

Окт. 12

Само един ден откакто завоюва номинацията за преподавател, Скалис отдръпва кандидатурата си. Лидерът на болшинството споделя пред кореспонденти, че „ към момента има различия, които би трябвало да бъдат решени “, което е индикация за дълбоките разделения измежду конференцията на Републиканската партия, които биха затруднили за него да обезпечи нужната поддръжка, с цел да стане представител.

октомври 13

Републиканците избират Джордан посредством скрито гласоподаване като своя втора номинация за ръководител на Камарата на представителите на закрито съвещание в петък. Републиканецът от Охайо е съосновател на Групата за независимост на къщата, група от крайнодесни депутати от Републиканската партия, и е неин ръководител. Той е и един от най-ревностните бранители на някогашния президент Доналд Тръмп на Капитолийския рид. Като водач на правосъдната комисия, той е един от ръководителите, натоварени да управляват следствието на републиканската партия за импийчмънт на президента Байдън.

Джордан отблъсква закъснялото предизвикателство от представителя на Джорджия Остин Скот, с цел да завоюва утвърждението с поддръжката на 124 свои сътрудници републиканци.

Законодателите се прибират вкъщи за уикенда, без да организират гласоподаване за непрекъснат ръководител.

окт. 17

Залата се събира, с цел да организира първото си публично гласоподаване за ръководител. Републиканците предлагат Джордан, до момента в който демократите избират за собствен претендент водача на малцинството Хаким Джефрис от Ню Йорк.

Но след първото гласоподаване Джордан не доближава 217-те гласа, от които се нуждае, с цел да се изкачи до председателския пост, печелейки 200 гласа за 212 на Джефрис. Двадесет републиканци гласоподават за някой, друг от Джордан - седем депутати от Републиканската партия гласоподават за Скалис, шестима поддържат Маккарти и трима гласоподават за някогашния представител на Ню Йорк Лий Зелдин. По един глас получават представители Майк Гарсия от Калифорния, Том Коул от Калифорния, Томас Маси от Кентъки и Емер.

Джордан се зарича да продължи напред, като споделя на кореспонденти: „ Ние ще продължим да работим и ще вземем гласовете. "

окт. 18

Залата се събира за второ гласоподаване за ръководител, като Джордан и Джефрис още веднъж са номинирани от съответните им партии.

Джордан още веднъж не съумява да обезпечи нужните гласове, с цел да стане ръководител и вижда своя опозицията нараства на второто гласоподаване. Общо 22 републиканци отхвърлят поддръжката си за републиканеца от Охайо, само че той събира гласовете на двама депутати от Републиканската партия, които му се опълчиха на първото гласоподаване: представителят Дъг ЛаМалфа от Калифорния и Виктория Спартц от Индиана.

Някои. Републиканците показват, че желаят Камарата да гласоподава да даде на Макхенри повече пълномощия, с цел да разреши разглеждането на стеснен законодателен дневен ред, макар че сходно изпитание евентуално ще изисква поддръжка от демократите.

Джордан още веднъж дава обещание да не се отдръпва.

„ Имаме 200 гласа. Знаете ли, взехме някои през днешния ден, няколко отпаднаха, само че те гласоподаваха за мен преди, мисля те могат да се върнат още веднъж ", сподели той пред кореспонденти. „ Така че ще продължим да приказваме с членовете, ще продължим да работим по въпроса. “

Окт. 20

Камарата организира трето гласоподаване за представител, а Джордан продължава да губи поддръжка от сътрудниците си републиканци. На третото гласоподаване републиканецът от Охайо губи общо 25 депутати от Републиканската партия. Окончателният резултат е 210 гласа за Джефрис и 194 за Джордан.

Конференцията на Републиканската партия се привиква на съвещание при закрити врата и гласоподава с скрито гласоподаване, с цел да отхвърли Джордан като номиниран за представител – 86 членове споделят, че Джордан би трябвало да остане в конкуренцията, до момента в който 112 споделят, че не би трябвало.

Гласуването оставя републиканците още веднъж в търсене на претендент за представител, който може да сплоти надълбоко разграничената конференция.

окт. 22

Девет републиканци съблюдават крайния период, с цел да разгласят кандидатурите си за представител, съгласно конгресмен Елиз Стефаник, ръководител на конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите. Деветте претенденти за номинацията за преподавател са:

Rep. Джак Бергман от представителството на Мичиган. Байрън Доналдс от представител на Флорида. Том Емер от Минесота. Кевин Херн от Оклахома. Майк Джонсън от Луизиана. Дан Меузър от представителството на Пенсилвания. Гари Палмър от представителството на Алабама. Остин Скот от Джорджия Rep. Пийт Сешънс от Тексас

Само двама от тези девет гласоподаваха за засвидетелствуване на резултатите от президентските избори през 2020 година

окт. 23

Републиканците се срещат за конгрес на претендентите, където кандидатите показват пред сътрудниците си за какво би трябвало да бъдат номинирани за представител.

Мойзер отпада от конкуренцията, като носи общия брой броя на претендентите до осем.

Преди форума някогашният президент Доналд Тръмп преценя и отхвърля да поддържа нито един от претендентите. Вместо това той споделя на кореспонденти по време на предизборна спирка в Ню Хемпшир, че „ някак си се пробвам да заставам отвън “ конкуренцията. Не е ясно каква тежест има поддръжката на Тръмп за актуалната конференция на Републиканската партия, защото той хвърли поддръжката си зад Джордан и кандидатурата му се провали.

окт. 24

Републиканците се събират зад затворени порти за трети път, с цел да изберат своя претендент за оратор. Палмър отпада от конкуренцията тъкмо преди срещата, с което броят на претендентите, борещи се за номинацията, става седем.

Партията организира общо пет кръга на гласоподаване и в последна сметка кимването отива при Емер, болшинството бич.

Сешънс е отстранен след първия кръг, следван от Бергман след втория и Скот след третия. Доналдс се отдръпва от конкуренцията след четвъртия кръг, до момента в който Херн отпада от гласуването.

На петото и последно гласоподаване Емър се изправя един против различен с Джонсън и го побеждава със 117 на 97, споделят законодателите. Последващо поименно гласоподаване, с цел да се реши поддръжката на Emmer, обаче демонстрира, че минимум 20 републиканци отхвърлят поддръжката си, съгласно конгресмен Никол Малиотакис от Ню Йорк.

Нивото на съпротива от конференцията на Републиканската партия демонстрира, че Emmer ще изправени пред голямо предизвикателство да завоюват 217 гласа. Не е ясно по кое време цялостната камара ще се събере, с цел да организира гласоподаване за ръководител на залата.

Малко откакто Емър завоюва номинацията, Тръмп се разгласи срещу кандидатурата му за ръководител, макар че сподели, че възнамерява да остане настрани ден по-рано.

В обява в своя обществен медиен уебсайт Truth Social, някогашният президент твърди, че Емер " в никакъв случай не е зачитал силата на утвърждението на Тръмп или широтата и обсега на MAGA - НАПРАВЕТЕ АМЕРИКА ВЕЛИКА ОТНОВО! " Тръмп продължава с думите, че „ гласуването за глобалисткия RINO като Том Емър би било трагична неточност! “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР