Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Лоялен член. Военният министър отхвърли обвиненията към България, че предава НАТО

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов отхвърли в четвъртък обвиняванията към България, че позицията ѝ да не дава военна помощ на Украйна е " близка до изменничество " в границите на Европейския съюз (ЕС) и НАТО. министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс.

" Нямам табиет да подлагам на критика непознати политици, само че ще кажа, че България е суверенна република и си взема решенията вътре в страната, а не от някоя балтийска столица или където и да е другаде. Ние би трябвало да следваме нашия си интерес, а ползата е подобен, какъвто го дефинира Народното събрание ", разяснява Стоянов.

В началото на май 47-ото Народно заседание реши, че няма да прави директни доставки на въоръжение и военна техника за Украйна, само че. В отговор Русия лиши лицензите на.

Още в първите дни на 47-ото Народно заседание " Демократична България " и ГЕРБ внесоха проекторешения за на Украйна, само че те към момента не са гласувани, защото конституирането на Народното събрание се забави поради и.

Досега поддръжка за предоставяне на оръжие на Украйна са заявили ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Демократична България ", до момента в който " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък " са срещу. Президентът Румен Радев също не е склонен, повтаряйки позицията си, че това значи замесване във войната, която Русия води против Украйна.
 Достатъчно гласове за ръководител към този момент липсват. А има ли за военна помощ за Украйна?  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

България и Унгария не престават да са единствените страни членки на Европейски Съюз, които не поддържат украинската опозиция с въоръжение. Нито една от останалите страни членки, които към този момент дават такава помощ на Киев, не е изразявала опасения, че е директно въвлечена във военния спор.

" България е предан член на НАТО. Във Вашингтонския контракт няма записано разделяне – мощни, слаби, лоялни, нелоялни. Там всички членове на съюза са на едно равнище. България има решение от 47-ото Народно заседание, където е посочено каква помощ би трябвало да се оказва и ние прецизно го съблюдаваме ", добави в четвъртък Стоянов.

Той е на мнение, че българските управляващи би трябвало да създадат оценка на риска преди още веднъж да бъде прегледан въпросът дали София да даде въоръжение на Киев.

" Тази оценка на риска би трябвало да бъде по този начин направена, че да са ясни всички последици, до които води едно сходно решение. 47-ото Народно заседание направи такава оценка на риска и одобри решение за оказване на военно-техническа помощ, което е друго от военна помощ ", сподели служебният министър на защитата.

Стоянов посочи, че украинският дипломат Виталий Москаленко е заявил пред него предпочитание за снабдяване на зенитно-ракетни комплекси и оперативно-тактически ракети. Според министъра обаче България не може да се лиши от това въоръжение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР